„Ca să aibă Primăria bani la buget”

„Ca să aibă Primăria bani la buget”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

* Taxele și impozitele îți sunt umflate constant, dar nu ți se întoarce serviciul (pensii speciale pentru ei, da, o blestemată de autostradă pe Valea Prahovei pentru noi, ba), inflația te ia la per tu, iar facturile la utilități reclamă o reședință regală. Și tu te urnești pe 3 ianuarie, de la 4 dimineața, ca să plătești nefericitele de biruri. Să zicem că e treaba ta, dar când te întreabă televiziunea de ce te-ai grăbit, spui senin: "Ca să aibă Primăria bani la buget." Am văzut această replică la un telejurnal cu box office. Mi-a sărit tensiunea în carusel. Nici măcar un edil-șef (stupidă construcție lexicală post-decembristă, trist de stupidă!) n-ar fi în stare de o asemenea replică, i-ar fi jenă bietului om. Iar unii dintre noi încă așteaptă să explodeze mămăliga. Aș! E de mult înlocuită cu produse de panificație cu indice glicemic crescut.

* Cum mă lamentam și ieri, Franz Kafka a ratat enorm că s-a născut în altă epocă. E drept că astăzi ar fi trecut drept un scriitor banal. Așa cum este, de exemplu, Cristian Tudor Popescu.

* Cristiano Ronaldo a fost băgat în seamă de lumea arabă, adică și-a luat tricoul în primire. Urmează sutele de milioane și, probabil, o cămilă alegorică. La conferința de presă de conștientizare a opiniei publice, deja fostul fotbalist a încurcat geografia cu istoria lumilor. A exclamat că se simte foarte bine în Africa de Sud. Tot el o spunea cu câțiva ani în urmă: am doar șase clase, așadar nu mă pricep la finanțe. Poate angajații mei au făcut evaziune, nu eu. Prin urmare, pentru un ins cu o pregătire sub medie, nu-i bai că a încurcat Dakarul cu Caracalul.

* Rețelele sociale încă sunt în adormire: lumea e împărțită între cei care au văzut ”Teambuilding” și cei care nu recunosc. Eu am rezistat doar 32 de minute, cu două tentative nereușite de a renunța mult mai devreme. Consider că nu merită mai mult și deja schimb subiectul când văd sfaturi cinefile din partea unor părerologi care n-au urmărit nici măcar ”Pistruiatul”. Acolo e scenariu, nene, nu curvăsăraia lingvistică devenită subiect de top.

* An complicat pentru cei care vor să-și ia o casă, titrează presa națională. Cred, totuși, că aspirațiile sunt cam înalte. Ce-ar fi să începem cu o pâine și un kilogram de carne de porc?

Citit 1007 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2023 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.