Criză economică, tânără, ofer companie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Meseria de translator implică spirit de observare, ochi şi urechi ieşite din comun, ceva senzori străinezi şi răbdare de securist. Neavând ce face, m-am pus pe tradus anunţuri de mică publicitate găsite într-o publicaţie care circulă în zona Galaţi-Brăila. Specializarea mea, matrimoniale de orice fel. Dacă vă place bine, dacă nu, încercaţi şi data viitoare:

1. „Am 29 de ani, brunetă, 1.65, părul lung, ofer companie.” Pe timp de criză, iată, firmele sunt cedate de bunăvoie la drumul mare. Bănuiesc că nu cere nimic pe respectiva companie. Una mică, dacă ne luăm după statura avansată în anunţ.

2. „Doamnă, 59 de ani, doresc să cunosc un domn peste 63 de ani serios şi fără vicii.” Deci, nu-l vrea acum, serios şi fără vicii, ci peste şase decenii şi ceva. Exact când distinsa madamă va împlini utila vârstă de 122 de ani.

3. „36 de ani, divorţată, un copil, doresc cunoştinţă cu un bărbat serios, credincios, cu bun simţ divorţat sau văduv.” Mişto metaforă! Caută, carevasăzică, un bădăran în devenire sau unul convins.

4. „Pensionar nefumător, divorţat de şase ani, doresc o doamnă asemănătoare, plinuţă, poate avea şi un mic defect.” Bănuiesc că tipul e genul repară-tot-prin-casă, deci la vreo problemă cu instalaţia electrică sau cea sanitară se referă, nu-i aşa? Îi urăsc p-ăştia care se dau mari pricepuţi pentru a ajunge la sufletul reprezentantelor sexului frumos. „Doamnă, vreţi să vă repar intrarea în apartament şi, eventual, pe cea din suflet?” Bleah!

5. „Tânăr, am 25 de ani, locuiesc la ţară, îmi plac gospodăria şi animalele, caut o fată care să-i placă la ţară, să-i placă gospodăria şi să fie de casă.” Mostră de anunţ prin care se fac angajări ilegale. Omul are o mică fermă şi decât s-o anunţe oficial şi să achite dări la stat, mai bine îşi caută prin rubrica de matrimoniale fete care să-i mulgă vacile. Unde zice el în anunţ că vrea s-o ia de nevastă? Individului chiar îi pasă de viitorul agriculturii româneşti. Un singur aspect mă pune pe gânduri: nu cumva şi Manole credea despre Ana că e fată „de casă”?

Citit 2299 ori Ultima modificare Marți, 18 Octombrie 2011 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.