„Ploscar 2012” se întoarce

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

(căutaţi ziarul de ieri pentru prima parte!)

* Aşa cum v-am promis ieri, trebuie să continuu lista nominalizărilor la Ploscar 2012, un festival care se desfăşoară în căpăţâna-mi şi care nu ţine cont de faptul că acum două nopţi s-au decernat premiile Oscarului pe noul an. Lumea politică de la noi merită băgată în seamă tot mai des, aşadar „and the winner is…” 

1. Cel mai bun film: „The Decedaţi”, peliculă în care oamenii mor în stradă din cauza gerului năprasnic. De fapt, motivul ar fi altul, dacă-mi este permis să-l citez pe Mircea Toader de la PDL. „Au băut şi au adormit în aer liber”, iată de ce filmul are influenţe est-europene cu şanse de a lua şi Palme P’umăr la Festivalul de la Cannă.

2. Cel mai bun regizor: Mişel Cazano-viciu pentru „The Artist”. Jupânul reuşeşte să facă viaţa din România în alb şi negru de te lasă mut. De beat. La aceeaşi categorie este nominalizată şi regizoarea Woodrea Ellen pentru „Midnight in Paris”, de fapt „Midnight in Pleşcoi”, în traducere liberă.

3. Cel mai bun actor în rol principal: Gargary Oldman pentru „Tinker Taylor Soldier Spy”. Cu alte cuvinte, l-aţi recunoscut pe Nea Nelu, decanul de vârstă al galei care nu vrea sub nicio formă să devină un simplu figurant. Există însă un argument forte în acest caz: Iliescu are un început de statuetă!  

4. Cea mai bună actriţă în rol principal: Fără Numeryl Streeptis (The Ironic Lady). E vorba de o ţară frumoasă cu potenţial de a-şi apăra propria cauză la negocierile cu FMI-ul şi Banca Mondială, dar sfârşeşte prin a presta dezbrăcări forţate la bară. Pentru bani. De ce Ironic Lady? Este evocată, dragi cinefili, ironia sorţii: cu toate că are munţii mari, superbi şi podişul lat, zone de relief de-a dreptul generoase, este exploatată doar pentru duhul ei sărac.   

5. Cel mai bun actor în rol secundar: Nimick Nolte (Warrior), personaj din USL care îmbracă armura războinicului pentru a creşte în sondaje, dar care este întrecut de ultimul iepuraş scos din joben de Marinar Scornise.

6. Cel mai bun film străin: „In Darkness” (Bărăgan, Moldova, Oltenia).

Citit 625 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2012 17:27

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.