Cărţile lui Adelu Sodoveanu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Adelu a lansat o nouă carte. De fapt, autoîmpuşcatul, dosit la Jilava, a scris-o pe genunchi, iar lansarea i-a făcut-o fiul său cel mare, insolentul Andrei. N-am participat la vernisaj, nu mă interesează recenziile (am încredere în talentul lui Bombo de a distrage din condei atenţia), ci strategia fostului premier de a câştiga zile albe prin scoaterea de sub tipar a scoarţei de copac cu pretenţii de operă literară. Astfel zice legea: o zi de lucru în interesul culturii cântăreşte cât două de pârnaie, deci eliberarea scriitorului se va face cu mult înainte de termen. Iniţiativă culturală sau tertip? Bravo, nene Sodoveanu!

* Aştept cu nerăbdare o lucrare prin care să fie povestită cu lux de amănunte vânzarea Sidexului. Adelule, pune-ţi pixul la contribuţie şi dă-ne pe spate cu un best-seller inspirat din realităţile politico-economico-sociale româneşti! Cred că am şi găsit titlul romanului: „Cum am făcut Sidex neprotejat cu România”.

* Un cardinal sud-african care a participat la alegerea noului Papă susţine că pedofilia trebuie să fie tratată ca o boală, nu ca o infracţiune. Desigur, sunt de acord: bolnavul să fie internat în nişte pârnăi cu libidoul crescut şi să fie tratat de băieţii cu tatuaje. La ieşire nu-i va mai trebui amor sub 18 ani.

* Un eurosceptic ne-a făcut varză de la tribuna Parlamentului European: „România şi Bulgaria n-au ce căuta în Uniunea Europeană! Aceste două ţări sunt chinuite de corupţie şi criminalitate organizată.” Măcar trebuie să apreciem că la noi e organizată. La ei, criminalitatea e după ureche. D-aia avem destui compatrioţi pe-afară. Ca s-o pună pe roate.

* Am mai scris despre erecţiile slobode din India. O dată la două-trei zile trebuie să navigăm printre informaţii referitoare la violuri lângă Bollywood. Dacă tot nu mai merg melodramele din categoria „Lanţul amintirilor” şi „Vandana”, treceţi, fraţilor, pe producţii XXX! Aoleu, era să uit: şi la noi, undeva, lângă lacul Cătuşa, s-a întâmplat un act similar prin anul 2000. Adelule, scrie-o, mă!

* Papa Francisc a avut prima întâlnire cu presa şi a spus că-şi doreşte o biserică săracă, pentru amărăşteni. Dacă o voia şi cinstită, l-ar fi adus lângă altar şi pe nea Nelu Iliescu...

Citit 714 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 15:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.