Diversiunea lui alde Victor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La câte eşecuri a adunat Victor Piţurcă în cariera sa de antrenor, sunt tentat să cred că freza-i bretonată e ditamai pionul pe harta politico-socială a României. Adicătelea, când se întâmplă chestiuni cu adevărat nasoale (bani puţini pentru bugetari, pensii nexam, taxe, impozite etc.), e trimis la înaintare nea Piţi. Şi, pe modelul lui Creangă, cu părul bălai expus razelor solare, astfel i se trasează sarcinile şi olteanului antipatic: „Victoraş, ieşi cu echipa ta şi mai pierzi şi tu la trei-patru goluri ca să aibă ce comenta golanii! Avem nevoie de o diversiune: dacă iei cinci goluri, ne-am scos, putem să facem TVA-ul şi 50 la sută, că nu bagă nimeni de seamă.” Credeţi că-i întâmplător faptul că pe Piţurcă şi Ponta îi cheamă la fel?

* Avem exemplul de ieri al lui Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, care s-a scăpat într-o discuţie oficială, spunând că „dacă vom putea plăti salariile şi pensiile, să fim fericiţi, situaţia este dramatică”. Evident, în regim de urgenţă, au sărit băieţii de la cenzură să-i dea în cap. Şi nu oricum, ci pe palierul isteriei: „Nu, domnule, blufează, bazaconii!” Desigur, aşa e! Parcă revăd un dialog absurd din „BD la munte şi la mare”, cu bleguţul sincer depănând istorioare legate de bandiţi internaţionali şi cu idiotul lăudăros care bate în retragere, făcându-se de râs: „Ce bandiţi internaţionali, bă? Nu-i adevărat, tovarăşe căpitan!”

* O senatoare din Parlamentul României se laudă că citeşte zilnic ce postează pe Facebook scriitorul Octavian Paler. Săraca, n-a aflat că maestrul e de vreo şase ani pe invisible...

* Era să uit. Pe deşteaptă o cheamă Vasilica Miron şi o face pe senatorul din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu. Vedeţi, mă, că n-a murit Elodia?

* În scurtă vreme vom serba un an de guvernare sub comanda lui Victor Ponta. Ca să celebrăm cum se cuvinte, mai punem de-un meci cu Victor Piţurcă pe margine. Nu de alta, dar ca să avem ce comenta şi mai ales la adresa cui.

Citit 821 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.