Să nu discriminăm suedezii!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La cererea expresă a Uniunii Europene (unii folosesc noţiunea de presiune), România va sancţiona chiar şi cu 7.000 de euro folosirea cuvântului suedez. Mă rog, suedez nu chiar din Malmo, dar care coabitează cu murgul din sufragerie. Să mai spun că este incredibilă această măsură? La naiba, acum aşteptăm să ni se mai bage un cap în gură (după acest pumn în freză), iar termenul de designer, cu destule mofturi sexuale, să devină la fel de indesirabil. De ce utilizarea unui compot de silabe poate fi considerată discriminare? Ne putem împotrivi, putem ieşi în stradă precum otomanii? Pesemne că nu. Iată câteva argumente:

1. Noi nu avem străzi, deci unde să coborâm, frate?

2. Cum să-i batem Uniunii Europene obrazul (sau falca, după gust), câtă vreme stăm în chirie în propria ţară? Altfel, ca-n spotul publicitar cu locatarul înglodat în datorii, s-ar da următoarea comandă: „O ştii pe România, aia care n-are de nici unele? Taie-i, mă, şi apa două zile!”

3. Discriminare? What the f...? Cum ar zice americanul... Săptămâna trecută am văzut cum în prime-time, la televizor, un suedez mătura studioul cu o doamnă care-şi dă cu părerea în toate domeniile. Minoritarul îşi permitea - bănuiesc, fără să-i umble cineva în bugetul de amenzi - să jignească, să umple micul ecran de lături. Dacă-l iei la rost, el se va scuza că a vrut să dovedească niscaiva competenţe de român veritabil.

* Guru Bivolaru a fost condamnat la şase ani de pârnaie cu executare într-un dosar de trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. Adică, nu pentru cine ştie ce. Reţineţi, şi astea vor deveni legale! Şi tot pentru că vor veni recomandări de pe nu-ştiu-unde.

* Casa memorială a lui Mihai Eminescu - cea de la Botoşani, nu de la Ipoteşti - a fost cotropită de o sală de păcănele şi de un magazin second-hand. Frumos omagiu adus marelui poet! Cum ar fi sunat un poem de genul „Somnoroase păcănele / Pe la sală se adună / Cocalari şi păsărele / Noapte bună!”

Citit 621 ori Ultima modificare Duminică, 16 Iunie 2013 15:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.