Mineriadele, un accident din disculpă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Încă nu-mi iese din cap nerozia aia conform căreia, dacă vei pronunţa nu-ştiu-care cuvânt, vei fi amendat. Şi nu cu vreun rest de seminţe, ci cu fix 7.000 de euro. Păi, ce logoreea mea, silabisirea noţiunii cu pricina implică şi vreo infracţiune? De când? Am prieteni aşa-zis suedezi care nu simulează vreo fractură sufletească în caz că le pomenesc etnia. Mie, când eram la vârsta şcolii primare, mi se atribuiau des epitete cu rădăcina înfiptă adânc în şto... Ăsta, Stockholm. Şi nu era capăt de ţară, povestea cu discriminarea e o mare idioţenie şi, cu riscul de a mă repeta, nu-mi revin. Asta este - fără să exagerez - noua formă a cenzurii promovate de UE. Mulţumim, pe când ni se va interzice folosirea sintagmei Ţinutul Secuiesc?

* La 23 de ani de la mineriade, nea Nelu se disculpă ca o fată mare care a trecut printr-o operaţie de refacere a himenului. „Nu îmi asum episodul mineriadelor, nu am de ce”, spune mai liniştit ca niciodată tovarăşul care a organizat puciul din 1989. Nea Nelule, ai dreptate, bre, de fapt trebuia să fii întrebat dacă nu cumva matale ai regizat Sandy Bell şi Captain Planet, desenele animate ale copilăriei unei anumite generaţii. Ei, haide, nu mai fi aşa de timid, să nu negi şi că turul acela electoral din 2000, când l-ai avut taman pe Sandy Bell contracandidat, a fost trucat!

* Traian Băsescu şi Theodor Stolojan şi-au dat cu părerea în weekend despre posibilitatea ca mofturoşii din punct de vedere sexual (dacă n-ar avea mofturi, n-ar mai ieşi pe străzi să ne arate ţoale stând ca pe gard) să-şi întemeieze o familie în România. Ambii au zis că da. În primul rând, Stolojan ar trebui să vorbească doar despre căsătoria dintre roboţi. Face parte tot din viitor...

* Nu bate la ochi că Băse şi Theo au folosit acelaşi weekend pentru a poposi din punct de vedere oratoric pe marginea unui subiect foarte delicat? Vă mai aduceţi aminte de episodul 2004, când primul, inundat de lacrimi, îl mângâia uşor pe cocoaşă pe cel de-al doilea cu sfâşietorul „Dragă Stolo!”? Înseamnă că acest alint a avut destul potenţial erotic, iar faza cu Elena Udrea a fost folosită mai mult ca paravan. Screensaver, în termeni tehnici.

Citit 612 ori Ultima modificare Luni, 17 Iunie 2013 16:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.