Ministrul care face propolis

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi vine weekendul, tot în faţa instituţiei Victor Ponta voi parca lateral. Premierul îşi face într-un fel mea culpa sau riscă să vorbească în numele întregii clase politice (deşi nu prea cred) despre incapacitatea României de a lega prietenii economice. Şi nu e ca în adolescenţă, când te duci la fata pe care o îndrăgeşti să-i ceri prietenia, s-o convingi să începeţi o relaţie. Ţara noastră, din păcate, mai întâi trebuie să pupe ca lumea (mă rog, tabloidele ar titra că nici în filmele XXX nu prea vezi faze de genul acesta) şi apoi să se prezinte şi să ceară câteva firimituri. Aşa că Victoraş n-are dreptate când spune „România a fost mioapă până acum, nu s-a uitat la alte ţări”. Politicienii noştri (bă, România nu-i totuna cu clasa politică, să vă fie clar!) aveau doar abdomen la orizont, vorba trupei de hip-hop Paraziţii...

* Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a fost filmat în direct în timp ce fora în ureche cu al său deget arătător. Omul se afla în studioul unei televiziuni, trebuia să comenteze vrute şi nevrute - ăsta-i jobul atunci când accepţi să participi la emisiuni de aşa-zis talk-show. La un moment dat, Barbu şi-a accesat ceara de pe scăriţă şi ciocănel, apoi a privit îndelung falanga. Ca orice politician, aştepta să-i rămână şi lui ceva din această afacere. Pe scurt, ştirea ar trebui să sune cam aşa: incredibil, un politician a făcut propolis în direct, la o oră de mare audienţă! Doar e vorba despre ministrul Culturii, nu?

* Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, proaspăt măritată pentru o şi mai mare independenţă financiară (vai, ce insensibil par!), a vorbit în plen doar de trei ori în actuala legislatură. Bine, după ce le-a numărat, distinsei doamne i-au ieşit mai multe alocuţiuni.

* Un primar din judeţul Bacău a luat 2,85 la Bacalaureat, ratând încă o dată examenul acneic. Ca orice fudul cu sinapsele în piuneze, individul s-a dat rotund în faţa presei: „Am avut eu un plan, pe care nu pot să îl dezvălui. Practic, nu am avut interesul să iau bacalaureatul.” Desigur, dacă n-aveai interesul, rămâneai acasă sau în biroul secretarei, nu-ţi cărai şalele în sala de curs. Asta să le-o spui intelectualilor care te-au votat. Au, n-au şcoală, la mangleală nu-i întrece nimeni pe politicieni.

Citit 697 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2013 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.