Pomana s-a ţinut în saună

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Dosarul lui Reluţu Fenechiu - permiteţi-mi, vă rog, să-l alint, doar şi-a luat cinci ani cu executare - are titlu de film SF: Transformatorul. Deşi, până şi Arnold îl invidiază, ieşeanul nostru a fost un veritabil Terminator în domeniul energiei electrice. Fenechiu este, dacă nu mă înşeală memoria, primul băiat deştept din energie care va prinde chiftelele aruncate cu praştia.

* În weekend, clanul piperean care şi-a găsit obârşia de 83 de ani în amonte, în albia propriei piscine, a mers până la capăt cu ceremoniile. Zice-se că pomana s-ar fi ţinut în saună.

* Mariana Câmpeanu are declaraţiile la ea, e bazată, ştie ce vrea şi mai ales ce doreşte electoratul. Eu mă simt perfect reprezentat de doamna cu atitudinea unei diriginte de la ţară. Iată ce a declarat zilele trecute: „Salariile mici nu ţin specialiştii români în ţară.” Oare cum şi-o fi dat seama, pare să-i fi şoptit Vanghelie ceva în sensul ăsta, doar fac parte din aceeaşi alianţă. Vedeţi că - şi mai grav! - obrazul subţire cu cheltuială se ţine, cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge, iar găina bătrână face ciorba bună. Ah, şi mai era ceva: mâţa blândă zgârie rău, iar mielul blând suge la două oi.

* Nici bine n-a fost anunţată decizia în dosarul lui Reluţu, că Ministerul Justiţiei a şi cerut suplimentarea bugetului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu 2,8 milioane de lei. Cu alte cuvinte, numărul puşcăriaşilor creşte, iar banii nu mai ajung. E drept că vin tot mai mulţi deţinuţi cu stare, nu poţi să-l închizi pe Fenechiu într-o părăseală ca o cameră de hotel de patru stele... E posibil să vină ceva şi din lotul Voiculescu după gratii, trebuie făcute amenajări ca lumea, nu de alta, dar riscăm să ne facem de râs.

* Dan Şova, unul dintre cei mai simpatici incompetenţi ai Guvernului, face un calcul de clasa a doua: „USL a creat 100.000 de locuri de muncă într-un an. În opt ani va crea un milion.” Aoleu, stop, bă! Ce faceţi, vreţi să ne trezim cu nemţii şi americanii pe cap? Dacă nu vă opriţi, în 24 de ani veţi crea alte trei milioane de joburi. N-avem ce face cu ele, mai trebuie şi niscaiva şomaj.

Citit 923 ori Ultima modificare Duminică, 14 Iulie 2013 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.