George Coşbuc a făcut mătreaţă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alaltăieri a nins cu antiderapant pe Coşbuc. Nu m-am speriat, ştiam de la preşedintele ţării că iarna nu-i ca vara, dar câteva maşini au făcut bâca, s-au şifonat reciproc din cauza unui gheţuş inexplicabil. Un taximetrist nedumerit vorbea despre eventualitatea scurgerii de ulei dintr-o cisternă, dar pentru a face patinoar de la hotel Turist până la Patinoarul propriu-zis era nevoie de multă substanţă. Deci nu era ulei, iar până la urmă s-a făcut lumină: nişte frizeri de la Ecosal au dat cu şampon pe stradă ca s-o facă mumoasă, însă n-au diluat corespunzător şamponul şi a ieşit ditamai patinajul viteză pe patru roţi, ăia de la Top Gear s-ar fi distrat ca lumea. Apoi, a fost nevoie de mătreaţă antiderapantă, dar mă întreb cine va plăti daunele zilei de 17 iulie. Şi vreau să ştiu cât costă plantarea de indicatoare „Atenţie, şampon!”, „Clăbuci pe banda întâi” sau „Grijă mare, ai putea veni în freză!”.

* Elevii de 10 de la Bacalaureat vor fi premiaţi de Guvern cu câte 3.000 de lei. Populism, fireşte, adică tot un fel de antiderapant aruncat în ochi, mai ales în anul în care s-au descoperit cele mai mari fraude la aşa-zisul examen al maturităţii. Nu-i corect ca nişte adolescenţi oarecare să încaseze 30 de milioane de lei vechi, iar ditamai doctorul din fruntea Guvernului să nu ia nimic pentru o lucrare mult mai complexă...

* După Relu Fenechiu, vin şi alţi băieţi din politică. Vin spre pripon, dacă în cazul deja fostului ministru al Transporturilor se va păstra condamnarea de cinci ani cu executare. Olosz Gergely, ex-senator UDMR, şi deputatul PDL Mircia Muntean şi-au luat şapte, respectiv patru ani cu dedicaţie. Ambii pentru bună purtare în serviciu. Mă întreb ca naivul cum este posibil ca toţi să devină infractori taman acum, în 2013, când ar fi avut tot timpul după 1989 încoace. Sau poate că justiţia a primit un telefon de genul: „Băi, ne-a zis Lagarde că nu ne mai dă un chior dacă nu băgăm repede la zdup câteva loturi de politicieni! Luaţi şi de colo, şi de dincolo, haideţi, executarea!” Legendă: chior înseamnă bani, nu vă gândiţi la alte lucruri care ţin de coabitarea Preşedinţie-Guvern!

Citit 658 ori Ultima modificare Joi, 18 Iulie 2013 15:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.