Căldură de Radio Erevan

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Iată unde a dus politica de încurajare a neplăţii la timp a facturilor! Socialismul a promovat şi promovează nemunca, asistarea leneşilor, gâdilarea nesimţirii şi se ajunge la situaţia Galaţiului din noiembrie 2013. Situaţie dramatică. Se anunţă cu surle şi dobe că vine căldura în calorifere, apoi se face precizarea că numai dimineaţa şi seara şi nici aia pentru toată lumea. Şi că în rest tulumbele din pereţi vor funcţiona în regim de avarie. Adicătelea, canci tihnă termică, vorba regretatului Octavian Cotescu. Canci. Dacă agentul termic ar fi fost bun de pus în sacoşe de rafie, l-ai fi înmagazinat între orele 5 şi 8 dimineaţa, atunci când zice-se că fi-va, şi i-ai fi dat drumul să zburde prin apartament în restul zilei. Dar, calamitate, căldura se risipeşte mai repede şi decât fericirea. Ruşine, mare ruşine!

* Apelativul de Oraş Roşu adresat Galaţiului are acum acoperire totală. Oraşul Roşu de Ger.

* Anunţul conform căruia se vor încălzi caloriferele din Galaţi este tipic celor de la Radio Erevan: „Dragii noştri, vi se va da căldură, mai exact vi se va lua”.

* Îmi spunea ieri un amic despre revoluţia frigului şi a foamei din 1989. Că unii au murit atunci pentru ca peste alte două decenii şi ceva să trăim iarăşi în ger. Da, bă, pentru că atunci au fost îndepărtaţi comuniştii de către neocomunişti... Ce-aţi mai râs de papionul lui Raţiu!

* Ce nu înţeleg unii cu funcţie este că, dacă avem un bun-platnic într-o asociaţie de alţi 59 de nesimţiţi, ăluia care-şi rupe de la gură ca să achite factura la întreţinere nu trebuie să-i dai căldură în rate. Cum, nu se poate, nu-i tehnologia ofertantă? Dar ce aţi făcut timp de 23 de ani? V-aţi uitat la legi şi aţi crăpat seminţe? Sunt bătrâni care mai întâi achită apa menajeră şi apoi îşi iau medicamente. De ce să fie lăsaţi în frig pentru că vecinul din diagonală, cu patru camere şi trei Merţane, nu catadicseşte să plătească?

* În ce fel va suna de Revelion – da, la Galaţi, aici, nu în altă parte – urarea „un călduros la mulţi ani”...

Citit 763 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2013 14:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.