Monumentul nevăzătorului ambulant

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Treaba cu sărbătorile Galaţiului a stat în felul următor: argaţii din Harghita şi Covasna au venit cu kurtos kalacs, naţionalităţile conlocuitoare de la Dunărea de Jos au readus la viaţă iarmarocul de pe vremuri (cam de pe atunci nu mai zărisem celebrul panou în care trebuie să dai cu pumnul), iar ardelenii şi câţiva bănăţeni de prin Micro 40 (îmi pare rău, cam atât de autentici mi s-au părut) s-au lăudat la tarabe cu pastramă. O fi fost şi de maidanez, nu bag mâna în ochiul aragazului. În rest a fost bine, luminiţele îmi plac (îmi aduc aminte că Moş Nicolae, timp de trei mandate, ne atârna numai izmene pe stâlpi) şi nici cântătorii de pe scenă n-au fost răi. Mi-aş dori, totuşi, ca sărbătorile astea să fie mutate vara, atunci când românul poate să consume ceva mai liniştit alocaţia copiilor pe pălinca vândută de comercianţii originari din Timişoara, colţ cu fostul cinematograf Flacăra.

* Să nu uit: de sărbători am identificat monumentul nevăzătorului ambulant. Un nene, ponosit ca textile, se târâia cu două bastoane prin mulţime şi avea atârnat de gât un carton cu mesajul „Sunt orb”. Cu alte cuvinte, individul cerşea, doar ieşise întreaga populaţie pe străzi. Amendament: un om lipsit de văz niciodată nu va cerşi şi nu va utiliza în veci noţiunea de „orb”. Va avea mereu demnitate şi se va considera doar nevăzător. Poliţiştii locali care se foiau prin zonă nu l-au întrebat pe zdrenţuros când şi-a pierdut acuitatea vizuală...

* Conform presei britanice, există dovada clară a aventurii lui Tony Blair cu fosta nevastă a mogulului Rupert Murdoch. Dacă stăm şi ne scărpinăm memoria, nu putem omite faptul că fostul prim-ministru al Marii Britanii a avut o aventură profitabilă şi cu Adrian Năstase. În urma acestei aventuri, Sidexul i-a fost înstrăinat unui domn cu accent de Bollywood. Şi i-a ieşit şi un comision gras.

* Primăria Focşani a împărţit de Ziua Naţională insigne cu tricolorul imprimat aiurea, adicătelea în ordinea albastru, roşu şi galben. Insignele au fost create de o firmă din localitate, companie care poate fi suspectată de maghiarism. Păi, e greu să fii atât de prost!

Citit 876 ori Ultima modificare Luni, 02 Decembrie 2013 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.