Luna buzunarelor gâtuite

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Vin sărbătorile sau Vin Diesel? Era o întrebare legată de recenta dramă de la Hollywood, actorul principal al unei serii de filme cu liniuţe (ceea ce se întâmplă pe timp de noapte şi în Galaţi, fie pe faleză, fie pe strada Brăilei) decedând în timp ce se dădea cu ditamai bolidul. Deci, Vin Diesel, că şi ăsta pare-mi-se a jucat alături de răposat în Fast & Furious. Mă contrariază românii aşa-zis cinefili care se dau de ceasul morţii pe reţelele de autism cum că sunt distruşi de moartea actorului. Vai, nici n-o să vă mai luaţi brazi de ciudă.

* Deci vin sărbătorile. Este că auziţi/vedeţi mereu reclame care, sanchi, vi se adresează, vă îmbie să băgaţi adânc mâna în buzunar? „Sărbătorile sunt la reîncărcare”, „Moşul vă umple sufletul de bucurie” sau „E o lume minunată în luna cadourilor”. Desigur, vă umple sufletul de bucurie concomitent cu golirea buzunarului. Ca să accesaţi minunile sugerate în spoturile comerciale este nevoie de buget. Nimeni nu vă dă pe gratis, cu excepţia socialiştilor (şi a altora care uită că sunt liberali sau conservatori) în prag de alegeri libere şi democrate. Chiar aşa, după ce apuci găleata cu făină, zahăr şi ulei eşti liber să-l votezi pe ăla care te-a mituit electoral, nu?

* Achiziţia de brazi, altă isterie. Pe bune, de ce trebuie să măcelărim an de an pădurile patriei? Bine că mâncarea cu E-uri nu vă miroase, dar brăduţul de plastic e considerat kitsch de cetăţeanul de la bloc. Mă distrează, însă, comercianţii de nu-ştiu-care brazi aduşi, zic ei, din Olanda. Pe bune? Din Olanda, între Rucăr şi Bran, vorba soţului Elodiei Ghinescu.

* Până atunci vom avea de negociat cu Moş Nicolae. Ne aduce nuieluşa or ba? Ţine de apucăturile sexologice ale fiecăruia? Doamne, sunt o cizmă!

* Anul acesta mi-aş dori un mix între cei doi Moşi. Nicolae ar face bine să dea mâna cu Crăciun şi să vină o dată şi bine. Să-mi lase bocancii în pace (nu-s făcuţi şi mi-e jenă) şi neapărat să aibă nevoie de un cod PIN...

Citit 698 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2013 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.