Nicuşor şi poliţia politică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Se ia un preşedinte de Consiliu Judeţean - să dăm un exemplu, Nicuşor de la Constanţa, e bine? - şi se duce în grabă la DNA. Se ia la întrebări, doar are faţă de interogat (zic şi eu, nu l-am zărit în viaţa reală, ci numai pe Google), apoi omul zbiară în faţa ziariştilor că a fost tratat ca un animal şi că se simte o victimă a poliţiei politice. Ce să zic, măcar pe linie politică să fie strâns cu menghina, dacă din punct de vedere rutier nu s-a putut face nimic concret. Vă reamintesc, Nicuşor de la Constanţa, acum câţiva ani, a fost prins dormind în intersecţie. Ciugulise ceva, nimic important, dar evenimentul nu l-a stingherit în vreun fel. A rămas şef de Consiliu Judeţean. Pentru indivizi precum Nicuşor, poliţia politică este însă o instanţă nobilă...

* Premierul Victor Ponta le solicită miniştrilor să aibă reacţii clare, dar mai diplomatice decât cele exprimate chiar de el, atunci când este pus în discuţie dreptul românilor de a circula şi a munci liber în spaţiul Uniunii Europene. Cinstit? Nu înţeleg nimic din sfatul înţeleptului uns în fruntea Guvernului. E un fel de - bă, nu-l bate pe ăla, dar dă-i măcar vreo două!

* Acelaşi Ponta i s-a adresat ieri şi în particular eruditului Şova: „În aprilie trebuie să ne urcăm pe buldozer şi să înceapă lucrările la autostrada Comarnic-Braşov.” Chiar nu mi se pare nimic ieşit din comun. S-au urcat ei şi pe divan, şi n-a mai murit nimeni.

* Celălalt, Antonescu, a oferit una dintre maximele lunii: „Băsescu să se comporte mai demn. Propun un pact - să nu mai spunem minciuni.” Adică, subsumându-se acestui nou concept, de a trata electoratul cu fondul de ten, Crin încearcă un lifting facial. Cel care promitea revoluţia bunului simţ admite că a mai umblat şi cu fofârlica. Cu alte cuvinte, intră şi domnia sa în barca lui Băsescu, individ care în 2004, la o oră de foarte mare audienţă, mărturisea alături de Adrian Năstase că marea dramă a poporului român este să aleagă între doi foşti comunişti.

* Parlamentarii europeni vor să interzică pungile de plastic de unică folosinţă. Carevasăzică, până şi aurolacii trebuie să se rebranduiască.

Citit 715 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 18:15

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.