Of, cartierul meu!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Comisia Europeană pune piciorul în prag: ţările care încalcă statul de drept riscă îngheţarea fondurilor UE. Victor Ponta va zice că a încălcat statul de drept pe culoarea galbenă a semaforului şi că nu-i cazul de a mai vorbi despre îngheţ, deoarece deja au apărut ghioceii. Eu, ca individ cu drept de vot şi minime pilozităţi pectorale, îi cer Comisiei Europene nişte fonduri înzăpezite. Măcar ar mai mânca şi presa ceva.

* Conform unor norme de ultimă oră ale Uniunii Europene, laptele din piaţă va trebui să treacă prin mai multe etape pentru a fi comercializat. Adică, hiperbolizând tărăşenia, litrul de lichid alb s-ar putea bate cu aceeaşi unitate de măsură a whiskey-ului. Şi de-am ajunge să cântăm ca nebunii după două-trei halbe de lăptic...

* Doctorul căruia din anumite raţiuni i se spune doar Menci (sunt mulţi analfabeţi prin media, d-aia, ăsta are nume kilometric, cosmopolit) ne avertizează că salata din piaţă prezintă anumite riscuri, apoi că n-ar trebui să ne mai apropiem de cuptorul cu microunde. Medicul Mencinicopschi ar face un pustiu de bine dacă ne-ar spune şi ce avem voie să băgăm la jgheab. Canibalismul e bun, doctore? E bun cu anumite persoane sau numai pentru unii?

* O doamnă din Galaţi a fost tâlhărită pe stradă de 53.000 de euro. Îi avea în poşetă în miezul zilei. Şocant? Da, în primul rând tremuri când auzi câţi bani putea să ducă în sacoşă individa - periculos, nene, asemenea sume se transportă numai cu maşini blindate, cu badigarzi. Există şi un aspect distractiv în povestea asta. Chiar în Viaţa Liberă citeam că oamenii din zona în care s-a întâmplat nenorocirea nu s-au sfiit să-şi declare consternarea: „Vai, nu ne aşteptam la aşa ceva, doar este un cartier liniştit.” Ceva de genul acesta. De ca şi cum banditul care a dat cu baioneta ar fi mers la ghici. Avem de-a face cu un atac la pont, or este imposibil ca borfaşul să-şi facă procese de conştiinţă: „Stai, bă, ce fac eu? Ăsta e cartier liniştit, ce-ar fi s-o conduc la ieşirea din oraş, că abia acolo e o zonă rău-famată?” Ce-mi place când cetăţeanul de la bloc îşi dă cu părerea, e absolut inutil, ba chiar încurcă anchetele!

Citit 1413 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2014 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.