Prinşi altfel în horă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a zburlit puţin cerul, ne ameninţă meteorologii cu niscaiva coduri de viscol şi ger, iar edilii stârnesc ditamai şedinţele ca să nu mai păţească tradiţionala ruşine de a fi luaţi prin surprindere. Sare ar fi, piper se găseşte, circul este garantat, doar pâinea ne lipseşte...  

* Ieri am serbat iarăşi Unirea, Unirea Mică, aşa cum i se mai spune în popor, dar nici măcar acum, în 2014, n-am renunţat la ceremoniile mustind a politic. Mi-aş dori ca într-un an – sper să se întâmple în această viaţă – să petrecem Unirea doar noi, ăştia, fraierii de rând. OK, ştiu că mulţi dintre vecinii care n-au somn nici pe la 2 noaptea (oare din ce-or trăi, că dimineaţa la serviciu se duc alţii?!) nu se vor prinde în horă. Nu-i va lăsa Guţă, dat la maxim în difuzoare.

* Într-o lume în care suntem infestaţi de rău, într-o ţară în care conducătorilor nu le pasă că pică avioanele (sau le pasă, dar nu-şi asumă răspunderea), avem şansa de a depista şi suflete veritabile. Cu emoţie am citit că în Iaşi, la Direcţia de Creşe, există două inimi care ar trebui aninate la panou. Felicia Curelaru, conducătoarea instituţiei, şi Mihai Grigoriu, contabilul-şef, au băgat mâna până la cot în visteria dedicată creşelor din municipiu. Adică au furat. Frumos, nu-i aşa? Nu-s nici primii şi nici ultimii. Este doar un caz, la scară ceva mai redusă, care ne arată România reală.

* În Ucraina, unii nu mai suportă, războiul este tot mai evident. În România, ascultăm/vedem la televizor cum prim-ministrul laudă un minister, pe cel de Interne, instituţie pe care o consideră coloana vertebrală a statului. Şi, vorba unui amic, ministerele de Educaţie şi Sănătate când vor deveni niţel mai importante?

* Mă bucur că interimar la ministerul-coloană vertebrală a fost numit Găbiţă Oprea. E un garant al securităţii. Când dă ochii peste cap, cum numai doamnele pot. Apropo, că tot pomeneam de iarnă, de coduri galben-portocalii, Igaş era tot la Interne pe vremuri? O, tempora!

* Să vă anunţ că tehnologia aberează atât de mult încât au apărut şi sutienele masculine? Unii ar tânji după aceste apariţii, dar au şi alte lucruri de rezolvat. După gratii.

Citit 823 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2014 16:56

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.