Eroul civilizator, un banal sinistrat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* V-aţi pus vreodată problema că un cutremur cosmogonic de cel puţin 7 grade pe scara Richter ne-ar putea zdruncina mitul arhaic, transformând totodată eroul civilizator într-un simplu sinistrat?

* Victor Ponta va participa la deschiderea Olimpiadei de Iarnă de la Soci. Ar trebui să se documenteze corespunzător, mi-e teamă să nu-l ia gura pe dinainte... Există riscul să se laude cu Oraşul de Soci de pe la noi, dar altfel îi zice punctului istoric din Câmpia Bărăganului.

* Apropo de Soci. Zice-se că pasta de dinţi ar fi cea mai mare ameninţare de la Olimpiada care va lua startul mâine dimineaţă. Teroriştii ar putea confecţiona explozibili pe baza banalei paste de dinţi. Şi eu care credeam că cea mai mare ameninţare a planetei e halena care n-a pupat nici măcar o zi aromele substanţei de spălat mahmudelele...

* Şi tot despre Soci. În Satul Olimpic nu există perne, situaţie nemaiîntâlnită! Eh, acum înţelegeţi de ce nu merge şi Crin Antonescu la deschiderea Olimpiadei?

* Obiectivul lui Traian Băsescu, la final de mandat, este intrarea României în Spaţiul Schengen măcar cu aeroporturile. Sau cu paraşutele, ar fi oricum un câştig.

* Ţara noastră se mai loveşte de o premieră. Modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală creează un nou gen de picturi naive - arestul la domiciliu. Înţeleg că tehnologia nu permite ca deţinutul să rămână cu brăţara acasă, pentru a fi monitorizat 24 de ore din 24, aşa că, cel mai probabil, va fi păzit la intrare de un poliţist. Aşa ar trebui, nu? Cel puţin până la soluţionarea handicapului tehnologic, arestatul ar beneficia de un mare serviciu în acest caz: cel care-l va păzi, îi va putea duce şi gunoiul.

* Ne apropiem de Valentine’s Day, iar dragostea parcă n-a fost niciodată atât de aprinsă. La unii a fost şi prinsă. Macedonia introduce, de pildă, castrarea chimică pentru pedofili. Din auzite, după ieşirea din operaţie, inculpatul va sta prost de tot la chimie. Acea chimie.

Citit 1930 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2014 14:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.