Miniştri remaiem, miniştri!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Remanieri? Aiurea. Remaieri, astfel pot fi numite mutările din ultimele zile de pe scena politicii româneşti. OK, în cele din urmă este dat jos de pe soclu Iohannis, primarul cu sânge neamț al Sibiului, însă ce ne facem cu Nicolăescu, măturat de la Sănătate şi uns în fruntea Finanțelor? O accept doar sub forma unei metafore – banul îl face pe român să frecventeze spitalul de nebuni. Doar aşa, altfel nici ca femeie de serviciu la Guvern nu l-aş fi remunerat. De asemenea, Buşoi, înlocuitorul apreciatului Eugen, ar putea fi un ministru destoinic. Vorba unui bun prieten, măcar se uită foarte atent...

* Mi-a plăcut replica de ieri a lui Antonescu (e bine că n-a plecat la Soci, ăia şi-aşa stau prost cu pernele), era aşteptată după ce premierul Ponta se întreba ca intelectuala în târgul de carte dacă mai e cineva liberal în ţara asta. Eh, mai există, chiar dacă mulţi doar cu numele, dar încă se mai zăreşte săgeata aia. Crin a luat taurul de coarne, mi-o doream, deoarece Victoraş pare să nu mai fie oprit de nimic şi de nimeni. Micul Titulescu a ajuns la maturitate, una pătată, şi avea nevoie de o palmă peste ochi. Şi pe mine m-a luat mama la falange pe la vreo 21 de ani şi sunt convins că mi-a priit. Victore, fii cinstit măcar acum, e bun ordeuful la Soci?

 * Apropo de Soci. Mi-s dragi Jocurile Olimpice de iarnă, îmi place să văd multă zăpadă şi nebuni pe schiuri care ignoră gravitaţia, mă dor măselele când ştiu că mă vor aştepta comentatorii prost plătiţi de la TVR, precum Ionel Stoica şi Sorin Hobana... Dar cel mai mult mă intrigă existenţa disciplinei intitulate curling (prima vocală se citeşte ă) – s-au făcut milioane de poante proaste pe marginea titulaturii. Nu asta mă pasionează, ci felul în care se desfăşoară activitatea: trebuie să freci podeaua ca toţi dracii ca să se deplaseze o bilă uriaşă spre ţintă. De ce să dai la mop până-ţi sar doagele, când poţi chema direct un zugrav, un faianţar? Pe modelul românului plecat în State care ne implora să scoatem pokerstarul din noi, m-aş implica în advertisingul acestui fenomen: „Implică-te în curling, scoate femeia de serviciu din tine!”

Citit 1451 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.