Garcia Marquez în Isuzu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am găsit zilele trecute, în vraful de informaţii on-line (sună de-a-n boulea, dar îmi asum tărăşenia), o ştire faină şi nu folosesc întâmplător acest adjectiv. Faină pentru că e din Ardeal, mai exact din Cluj-Napoca. Un ONG chitit pe lucruri bune, nu numai pe stors fonduri europene, propune ca în fiecare duminică din lună clujenii să poată circula gratis cu mijloacele de transport în comun dacă au o carte la vedere. Şi dacă o citesc, fireşte, altfel ar fi intrat în ecuaţie şi asul de treflă. Comentarii, dacă-mi permiteţi:

1. Mi-aş dori ca această iniţiativă să facă pui şi la Galaţi, astfel încât Biblioteca V. A. Urechia să-şi poată deschide filială pe traseul 102 sau pe 104. Nu fac nazuri.

2. Cum ar fi ca unii posesori de volume serioase să tresară la auzul ţopârlăneştii alarme „băi, şase, hingherii!”?

3. Marian Vanghelie şi-ar permite acest lux sau ar composta bilet, ca orice călător care nu-şi cumpără abonament?

4. Visez la ziua în care un Isuzu (apropo, n-am mai zărit pe traseu această specie de autobuz, mică spre foarte mică) ticsit de proletari ar duhni numai a Garcia Marquez.

5. Domnule controlor, permiteţi-mi tupeul de a întreba dacă e voie să urc în maşina Transurb cu ultima apariţie editorială semnată Dan Voiculescu. A scris frumos, cu dreapta, despre Băsescu Traian. Deci pot?

6. Nu se reglementează - o fi omis acel ONG, dar nu-i bai - situaţia locurilor „Mama şi copilul”. Probabil, pentru a ocupa aceste poziţii e nevoie de cel puţin o carte de colorat plus „Libertatea pentru femei”. Or vreo broşură care povesteşte cum să-i serveşti bebeluşului piureul de legume.

7. Regulamentul Transurb, acela în care trebuie să fie stipulate amenzile pentru necompostarea tichetului de călătorie, ar putea constitui lectură obligatorie pentru a nu intra în contact cu aşa-zişii hingheri. Cu alte cuvinte, ai parte de lectură, ai carte verde de călătorie.

Citit 800 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.