Luaţi-le ţigara de după!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ştiu, mulţi critici cu drepturi de autor (dar şi multe caractere cărora le-a înmugurit Internetul în grădină) vor sări să-i ardă pe rug pe actorii de la „Fani Tardini” care au fost prinşi la vama Cahul-Oancea cu autocarul burduşit de ţigări de contrabandă. Oamenii avuseseră o reprezentaţie peste Prut şi, la întoarcere, au acceptat această umilinţă – să ia cu ei, chiar şi în bagaje, nişte baxuri de ţigarete netimbrate. O infracţiune, sunt de acord, dar mai uşor cu pistoalele de apă îndreptate spre ei!

La graniţă, actorii de la Teatrul de Păpuşi au fost prinşi uşor, doar nu credeţi că vameşii suferă de penurie de vigilenţă... Doar când vine vreo „dedicaţie”, mă rog, nu ştiu ce voiam să inventez. În subsolul ştirii, pe siteul ziarului, am găsit multe comentarii care definesc perfect responsabilitatea gospodarului mioritic. Între un grătar stins cu bere la pet şi o oră de cultură, românachele alege prima variantă şi, dacă e cazul, îşi downloadează filmul preferat de pe torente. Dar el îşi scoate chipiul în faţa valorilor materiale şi spirituale. Iată expectoraţia unui cititor zelos: „Actori?! Golani, nu actori. Meseria asta implică şi moralitate, nu doar cereri infinite de bani de la buget, doar bani, bani, bani. Nu prea-l văd pe Rebengiuc făcând bişniţă cu ţigări sau pe Mircea Albulescu sau pe Maia Morgenstern sau alţii şi alţii...” Of, of!

Păi, ia să vedem:

1. Domnule specialist, cu moralitatea evocată în comentariu îţi poţi cumpăra jumătate de kilogram de carne? Dar o pâine? Vai, ce frumos faceţi apologia moralităţii în ţara în care băieţii de la ASF îşi luau lefuri astronomice, în vreme ce voi întorceaţi ceafa pe partea ailaltă, ca să n-o prindă jarul...

2. Haideţi la teatru, ce-ar fi să umplem sălile pentru ca şi actorii să câştige un salariu decent? Ce ziceţi, „se merită”? Eu pariez că da. Atunci n-ar mai risca nimeni să se facă de râs la graniţa cu Basarabia, căci, da, această mână de actori gălăţeni s-a făcut de baftă.

3. Mi-aş dori ca data viitoare, la acelaşi punct vamal, să fie prins cu autocar plin cu ţigara de după.

Citit 1321 ori Ultima modificare Duminică, 18 Mai 2014 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.