Da, Scufiţa Roşie fumează

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Le-am luat apărarea în primă instanţă, dar asta nu înseamnă că nu merită ironizaţi. E vorba despre actorii de la Teatrul de Păpuşi din Galaţi care au fost prinşi cu ţigări de contrabandă la vama Cahul-Oancea. Ce am învăţat noi cu această ocazie? Că Scufiţa Roşie, făptura plină de puritate a copilăriei noastre, s-a apucat de fumat rău de tot... Şi mai şi trage-n piept.

* Nu ştiu ce limbă vor utiliza românii prin vie, la toamnă, dar sunt conştient de faptul că s-a făcut multă apă şi anul acesta. Dunărea ne promite viitură, nouă, naţiunii care îşi doreşte bunăstare în vie, nu în viitură. Iarăşi vor fi lovite digurile, vor apărea şi alţi sinistraţi. Vicepremierul Dragnea, în încercarea de a potoli electoratul (doar mai sunt câteva zile până la alegerile europarlamentare), a emis o părere de specialist pârât: „Digurile nu vor fi depăşite, dar vor fi puse la încercare.” Serios, oare cum şi-o fi dat seama? I-o fi ghicit Cătălina în bobi sau suferă de un început de Baba Vanga?

* Mai sunt doar trei săptămâni până la începerea unui nou turneu mondial de fotbal, iar din Brazilia, ţara organizatoare, vin veşti nu tocmai prietenoase. De pildă, a apărut o febră cu nume de fotbalist, Dengue, care dă la gioale mai tare decât în Divizia C. Or acesta e doar marketing pe invers pe lângă întâmplările de pe străzile din Rio de Janeiro, acolo unde e recomandat să te îmbraci cât mai simplu, cu tricou şi pantaloni scurţi, pentru a nu fi deposedat de bunuri sau - nu e glumă - chiar de cel mai de preţ bun. Prin urmare, ar trebui să-i mulţumim lui Piţurcă pentru rezultatele din ultima campanie de calificare. Asta ne trebuia nouă, să ne păzim de unii şi de alţii prin Recife şi Belo Horizonte pentru a fi aproape de Raţ şi Măţel? Rămânem iarăşi acasă şi nu ne dă bătăi nici febra care rimează cu Merengue.

* Ieri s-au împlinit 40 de ani de la inventarea cubului Rubik, năzdrăvănie care n-a reuşit să învingă corpul geometric cu şase feţe pătrate, egale între ele, care a stat la baza filozofiei intitulate „şase-şase, poartă-n casă”.

Citit 1128 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.