Ţara în care li se fragmentează

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Băsescu concluzionează că scorul obţinut de PMP la alegerile europarlamentare „nu este entuziasmant, dar e un scor bun pentru un partid care s-a înregistrat pe 29 ianuarie 2014.” Că formaţiunea politică evocată de şeful statului are rădăcini de prin 2004, deja pare să nu mai conteze. Mai bine şi-ar fi dat cu părerea despre silueta lui Nuţi Udrea. V-am mai spus, a slăbit prea mult - înţeleg că trebuia să poată intra în blugii de pe sigla partidului, dar nici chiar aşa...

* Ponta consideră că, exceptând PSD-ul, toate formaţiunile de pe eşichierul dâmboviţean sunt alcătuite din traseişti politici. Corect! La început a fost puţin cuvântul, apoi a apărut FSN-ul Bunicuţei, de unde s-au desprins celelalte orătănii care practică meseria vintage cu filiale şi pe drumul de centură. Însă, de aici, se mai desprinde o discuţie, dacă-mi permiteţi, domnule Viorel - toate partidele din România caută să profite de izolaţia slabă a mansardei electoratului, mai ales organizaţia cu cei trei trandafiri pe frontispiciu.

* După scrutinul de acum câteva zile, toată lumea vorbeşte despre unificarea dreptei, despre cum poate fi învins Ponta la prezidenţialele din toamnă... Chiar e nevoie de aşa ceva? De ce s-a mai fragmentat dreapta, dacă acum ar fi nevoie de regenerare? De când este o miză debarcarea premierului-ştie-tot în ţara în care babele merg la urne doar pentru că le obligă primarul comunei, ameninţându-le că orice alt gest le-ar lăsa fără condiţiile şi-aşa austere din mediul rural? Nu vă unificaţi, bă, fragmentaţi-vă în continuare!

* Din ciclul „Prostia n-are nevoie de paşaport”, jurnalistul Giovanni di Lorenzo, redactor-şef al publicaţiei germane Die Zeit, a recunoscut, în timpul unei emisiuni de maximă audienţă, că a votat de două ori la alegerile pentru Parlamentul European. Şi asta pentru că ar deţine dublă cetăţenie. Individul - nu seamănă cu Badea, Banciu, Ciutacu sau Turcescu - este pasibil de pârnaie pentru sinceritate din culpă. Dacă în locul său s-ar fi aflat un ziarist de la Antene sau de la B1, autodenunţul s-ar fi consumat cu premeditare: gazetarii noştri se ocupă cu investigaţiile, nu cu francheţea.

Citit 1355 ori Ultima modificare Marți, 27 Mai 2014 17:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.