Bocitoarea Jianu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aţi auzit de Florin Jianu? Hm, n-are nicio legătură cu arborele genealogic (care, pe undeva, e şi ginecologic) al lui Iancu Jianu. El a nimerit fotoliul de ministru al IMM-urilor şi al mediului de afaceri pentru a se plânge, mai ceva decât bocitoarele profesioniste, că foarte multe firme din România se desfiinţează. În loc că inventeze un garou pentru stoparea hemoragiei economice, îşi propteşte falca-n mână şi spune "Capra cu trei iezi" în varianta pentru adulţii care n-au emigrat în Canada sau Australia. Rolul ministerului nostru, spune Jianu cel mic, este să vadă unde sunt problemele şi să ia măsurile pentru a îmbunătăţi mediul de afaceri. Bravo, Florine, nota 7 pentru teorie! La practică e ceva mai uşor, nu te teme – cumpără lumânări şi pentru celelalte care se vor închide în perioada următoare.

* Florin Jianu e băiat bun, dar îl strică anturajul, dacă-mi permiteţi să-l parafrazez pe preşedintele ţării...

* Cel mai probabil, votul va deveni obligatoriu, aşa vor unii băieţi care nu mai ştiu ce să ne promită în campanie. De aici şi absenteismul la cote alarmante... Carevasăzică, vinovaţi suntem tot noi, prostimea, nu îmbuibaţii ale căror nume apar pe buletinele de vot, însă proiectul este îndulcit prin introducerea unui patrulater alb în care să fie tipărită sintagma „Niciunul dintre candidaţi nu corespunde”. Se presupune că, dacă dai cu ştampila pe fraza mâncată de redundanţă (în alte state are altă valoare, sunt convins), se vor strânge politicienii şi vor urla de mama focului. Următoarea lege e şi mai aplicată – vom fi constrânşi să votăm numai cu Partidul.

* Ah, era să uit! Iată cine doreşte ca drumul spre secţia de votare să anuleze amenda de 1.000 de lei cu care suntem şantajaţi pentru a ne exprima, sanchi, dreptul la opinie: Ioan Dîrzu, Marian Ghiveciu, Liviu Harbuz, Octavian Bumbu. Și mai sunt şi alţii. Te strici la burtă, nu alta.

* Traian Băsescu spune că n-a primit niciun ban de la Bercea Mondial. Bă, ce avar e interlopul ăsta, nu-mi vine să cred! Doar aţi văzut ce mică e leafa de şef de stat...

Citit 811 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iunie 2014 14:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.