Interlopul Woody Allen

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bercea Mondial (sau Mondialu’, de gustibus) ar trebui inserat pe bancnote, e mai important şi decât Avram Iancu şi Constantin Brâncoveanu la un loc, căci despre Mugur Isărescu nici nu mai e cazul să amintesc. Fiu-miu, elev de clasa a IV-a, m-a întrebat dacă acest Bercea Worldwide, cum ar zice englezul, are cal. Are, tăticule, i-am răspuns, cum crezi că ajunge la etajul al cincilea al vilei?

* Dau regatul meu pentru un cal. Aveţi 60 de secunde la dispoziţie pentru a răspunde la această întrebare întortocheată... Dacă Traian Băsescu ar demisiona, cred că i s-ar potrivi de minune.  

* Mă ajută un prieten pentru a descifra onomastica clanului Bercea. Pe unul dintre băieţii marelui interlop îl cheamă Televizor. Pariez că şi pe ăsta îl doare de lege în PL-500.

* Călin Popescu-Tăriceanu este emitentul unei fraze nemuritoare: „Filmele interlopilor contribuie la independenţa justiţiei”. Ar trebui să-l sune Woody Allen şi să-l întrebe – pe cine faci interlop, domnule Tăriceanu? Bine, dacă e prea greu Allen, luaţi cu Piţa, Dan Piţa. 

* Am urmărit zilele trecute la cinematograful de la Brăila (haideţi cu multiplexul şi la Galaţi, nene!) un film de weekend. Aşa era prezentat – comedy, family. Îhî, desigur! O porcărie, un piece of shit, cum l-ar gratula cinefilii de peste Atlantic, un jeg cu pretenţii de peliculă. Nu mă duc orbeşte la film, însă pe acel palier orar nu mă încadram nicăieri. Erau producţii 3D pentru ţânci şi Godzilla la zece seara, în rest mizerii la care, surpriză, intră poporul cu duiumul. Şi la „Vecini de coşmar”, creaţie cinematografică doldora de tembelisme, au fost acoperite trei sferturi din locuri. S-au crăpat berbeci de porumb, s-a băut „fără zahăr”, iar grobienii s-au dezmembrat de râs la faze de genul – bebeluşul duce un prezervativ nefolosit la guriţă, petrecăreţii beau la masă până când varsă, unii comercializau vibratoare botezate în diverse feluri etc. Aşadar, de ce mama naibii nu se cumpără şi capodopere, bă? Pentru că nu s-ar duce prostimea, că nu-i rentabil, nu-i aşa? Eh, să vă luaţi investiţia şi s-o trimiteţi sub format 3D la origini...

Citit 920 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 16:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.