Ţara care se dă la caiet

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un descreierat, fost ofiţer MapN, a fost arestat preventiv deoarece ar fi pângărit opt minori, cu vârste între cinci şi zece ani. Despre pedofili nu ştiu dacă se mai poate spune ceva, ne consolăm cu gândul că la răcoare se va trezi măcar un părinte responsabil care să-i aline apucăturile. Măcar o dată, să nu se simtă neconsolat. Avem însă un caz special. Ticălosul de faţă, un pensionar de 63 de ani, a venit în instanţă cu o poveste ieşită din comun - zice el că acosta în preajma grădiniţelor şi a şcolilor pentru a face studii sociologice pe copilaşi. Atât îi doresc, să-l studieze cu responsabilitate camarazii la dos, unde dos - vă rog să vă calmaţi! - e sinonim cu mititica.

* Patru fraţi din judeţul Iaşi, toţi minori, au ajuns la spital subnutriţi şi cu anemie severă. Părinţii lor nu frecventează munca, în schimb se îngrijesc să ducă întreaga alocaţie a odraslelor la bufet. Nicio zi de întârziere, altfel nu mai pupă rachiu la caiet... Nu-i aşa că aţi mai auzit năzdrăvănii de acest gen? E plină ţara de creştini d-ăştia care, să nu ne facem iluzii, nu vor rata nici alegerile din toamnă.

* Viitorul ministru al Culturii, doamna Rozalia Biro, şi-a trecut în CV româna la capitolul „limbi străine”. Măcar e cinstită fata, la câţi politicieni de desene animate se perindă pe eşichier. Şi are o scuză dacă va trânti virgula între subiect şi predicat.

* Că Rozalia va fi ministrul Culturii din România, deja ajungem într-un punct sensibil, dar cui naiba îi mai pasă? Rozy, gagico, szeretlek şi n-am cuvinte! Poate ne vedem la Poarta Sărutului din Tg. Jiu, cum i-o mai zice în limba ta de baştină, că nu ştiu ce l-o fi apucat pe Brâncuşi-baci să-i dea nume valah.

* Am găsit lista celor 15 prezidenţiabili, deşi este devreme să luăm în seamă această mulţime de valori. Îi regăsim pe Cernea, Ghişe, Vadim, Cataramă, Hunor, Tăriceanu şi alte substantive proprii care visează să-şi bage nasul în dulapurile de la Cotroceni ale lui Băsescu. Au apărut şi sondaje noi care schimbă procentele de la vârf (săptămâna trecută ne culcaserăm cu alte scoruri), semn că partidele încep să-şi comande cercetări serioase. Aş râde, dar mă deranjează un abces dentar.

Citit 769 ori Ultima modificare Duminică, 27 Iulie 2014 15:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.