Perle? De ce iarăşi?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Oprea Gabriel a susţinut ieri prima şedinţă de Guvern cu el premier interimar. Colegii săi s-au simţit ca-n zi de sărbătoare: instalaţia de brad din ochii prim-ministrului de ocazie a pâlpâit pe întreaga durată a evenimentului.

* Apar iarăşi perle de la testele de limbă română. Nu cred că mai există vreo naţie în Univers care să facă miştouri de generaţiile tinere, de ăia care ar trebui să le plătească pensia... De data aceasta, pentru că Bacalaureatul este încă în desfăşurare, se râde de perlele absolvenţilor de clasa a VIII-a. Vorba poetului prost dispus, am câteva întrebări făr’ de răspuns:

1. Oare cât de curată să fie conştiinţa profesorului care culege idioţenii din lucrări şi le aruncă în presă?

2. Este posibil ca ziariştii pârâţi de la gazetele de cancan să aibă acces direct la operele micilor inculţi? Unele perle par şlefuite special ca să aibă trecere la public.

3. Dascălul, când interacţionează cu bâlbele copilaşilor cu început de aifon, nu pune şi pe seama nepriceperii sale (sau a propriei lipse de interes) apariţia unor asemenea calamităţi? Păcat, este ca şi cum medicul chirurg s-ar tăvăli de râs că a greşit finalul operaţiei, plantând inima în glezna pacientului.

4. Făpturile care au terminat clasa a VIII-a şi scriu tot felul de baliverne în lucrare au mari şanse de a ajunge politicieni. Aşadar, într-o zi ne vor conduce, ne vor da cu tifla că meseria lor este auto (asta, în cel mai favorabil caz). Credeţi că madam Grapini reuşea măcar compuneri de nota şapte?

* Revin la Găbiţă Oprea, generalul de garaj din fruntea Guvernului părăsit de întâiul pansat la patriei. Uneperistul, referindu-se la relaţia cu Liviu Dragnea, a declarat că te mai cerţi şi cu nevasta acasă, darămite cu alţi colegi de coaliţie. Mi-e greu să cred, însă, că Gabi are tupeu să se dea la soţie - la ce atitudine manifestă, pariez că e mereu la uşă, pe preş.

Citit 755 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 16:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.