Bulgaria - de ce şi de ce nu?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mâzgăleam ieri despre sezonul estival şi bubele sale dulci. Cum mijeşte soarele ca lumea, începe campania Nu vă duceţi la bulgari/ Că vă-ntoarceţi pe măgari! Rima îmi aparţine, nu-i comercializez drepturile de autor. Aşadar, în dulcele stil românesc, avem grijă s-o facem zdrenţe pe capra vecinului, în vreme ce a noastră începe să pască niscaiva scânduri. De foame, nu din snobism. Întâlnesc peste tot ştirea conform căreia maşina unui românache a fost subtilizată din parcarea plătită a unui hotel de pe litoralul bulgăresc. Carevasăzică, nu vă mai duceţi la Albena, rămâneţi la Mamaia ca să vă facă franjuri preţurile noastre! Lucrez cu subpuncte, pe ateliere:

1. Dacă eşti peşte (procurator de prostituate, ca să fiu explicit) şi, implicit, ţi-ai achiziţionat maşină de fiţe, îmi doresc să te fure bulgăroii şi pe tine, nu numai tigaia bengoasă, ca să folosesc un termen ce-mi provoacă urticarie.

2. Un român obişnuit, cu maşină muncitorească, nu va fi niciodată deranjat la Nisipuri sau la Balcic. Îi va rugini trotineta în parcare. Altele-i vor fi problemele pe plajele de la sud de Dunăre, nicidecum dispariţia unui Opel sau a unui Volkswagen Golf. All-inclusive-ul, ăsta e marele nostru duşman, suntem naţie asuprită sute de ani la rând - când dăm de bufetul suedez, îl devalizăm, îl transformăm în bufet moldovenesc. Sau oltenesc. Îi rupem tăvile, înfulecăm mii de calorii, ne tratăm inexplicabila foame cu diverse combinaţii alimentare. Din acest motiv chiar este indicat să evităm Marea Neagră de la ei.

3. În caz că ai Audi sau Merţan şi le-ai făcut pe bune, plătind în paralel taxele şi impozitele la stat (videochat-ul cu minore este activitate ilegală, bagă la cap!), consider că ţi-ai permite un concediu la turci. Sau în Italia, aşa că vei ocoli din start bulgarii. Pentru tine îmi fac griji, dar tu ţi-ai permite un concediu şi la cel mai scump hotel de lângă Constanţa. De ce să-ţi plimbi carcasa până la Varna când pot muri de invidie românii tăi, între Vama Veche şi Năvodari? Ar fi păcat să-ţi scape un asemenea aspect.

Citit 862 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.