Ţărani urbani, nu cocalari

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Găsesc tot mai des informaţii conform cărora Poliţia Locală Galaţi ia oraşul la pas pentru a-i amenda pe aşa-zişii cocalari, de fapt pe indivizii care perturbă liniştea publică pe timp de noapte. Mă tem că noţiunea de cocalar este complexă şi nu trebuie irosită în situaţii ordinare. Cocalarul are o tonă de gel în păr, de el te loveşti la mall (în oraşele care au mall pe bune, nu într-un spaţiu de module lipite între ele), stă la cafele picior peste picior, cu pantaloni scurţi, tricou mulat, tatuaj şi ochelari de soare pe nas chiar şi în incinte. Ehei, dragii mei, omenirea a aşteptat secole în şir emanciparea pentru apariţia unui asemenea mamifer, or noi ce facem, îl confundăm cu ţăranul urban care despică seminţe în faţa blocului şi bea până când urinează în tronson? Şi-ar dori primatele să ajungă la stadiul de cocalar, însă le desparte de acest deziderat tocmai situaţia financiară. Vă deranjasem, însă, pentru a le transmite câteva mesaje poliţiştilor locali, dacă tot au demarat campania de faţă:

1. Sunt fanul amenzilor aplicate celor care-şi bat joc de odihna adevăraţilor contribuabili ai oraşului. Mi-aş dori să le văd chipurile pe toate gardurile - să scrie lângă figurile lor triste că s-au împrumutat la bancă pentru a plăti în contul deranjului provocat seară de seară. Pentru făpturile înconjurate de bere la pet nu există fraieri care merg la serviciu sau copii dependenţi de somnul de la ora 22.00. Ei ştiu doar că manelele e viaţa lor (sic!), iar restul să-şi mai bage deştele în urechi. Aşadar, ar trebui să vă aplaud, numai că normalitatea nu merită un templu.

2. Cartierul Dunărea vă spune ceva, domnilor poliţişti locali? Avem specimene greu de întâlnit în altă parte, am impresia că nu veţi mai ieşi de aici decât cu veritabile capturi. Acum câteva nopţi orăcăia un imbecil pe la ora două de-mi venea să ies călare pe tanc cu fala lui Mihai Viteazu la Călugăreni (sper ca scenele istorice să nu fi fost doar invenţii). Nu e mai simplu să-l luaţi dumneavoastră la rost decât să arunc o grămadă de bani pentru a-mi alimenta carul de asalt?

Citit 1285 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 16:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.