Să aveţi vise profesionale plăcute!

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Era inevitabil. A început sau a fost reluată. Şcoala, la ea făceam referire. Mă rog, pentru politicieni acest eveniment poartă alt nume - şcoala de toamnă.

* Fiind an preelectoral, deputaţii, senatorii, consilierii loco-judeţeni şi alţii de pe eşichier s-au îmbulzit prin mulţimea din curtea şcolii ca să explice, să dea bineţe, să pozeze pentru masa de votanţi. Uite, tati, dacă n-o să înveţi bine, vei cerşi ca nenea ăsta... Cam aşa l-aş fi avertizat pe fiu-miu dacă aş fi participat la careul tradiţional. De fapt, discerne şi singur, nu-i mai trebuie cine-ştie-ce îndrumar.

* Preşedintele Iohannis le-a urat pe Facebook şcolarilor, cu ocazia divorţului de vacanţa de vară, să-şi atingă visele (sic!) profesionale şi intelectuale. Eh, o mică eroare, trebuie să mai greşească şi jupânul de la Cotroceni. La câte mesaje transmite zilnic... Şi, până la urmă, după zi vine noapte, după şcoală se aştern orele de relaxare, iar veghea este urmată de somn. Ăsta e blestemul lui Crin Antonescu.

* Doamna Carmen Iohannis şi-a făcut un selfie cu elevii în prima zi de şcoală. E la modă soţia primului om în stat, n-am negat asta niciodată, dar în fotografie nu se vede niciunul dintre cei 42 de copaci tăiaţi dimprejurul vilei de vacanţă de la Neptun. O fi de la aparatul cu care a imortalizat scena, nu ştiu.

* Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se plânge aidoma unui lider de sindicat că programa şcolară este prea încărcată şi că trebuie musai să avem mai puţine materii. Nea ministrule, dar nu-i cazul să-ţi dai demisia, poţi să iei mopul de-o ureche şi să treci pe holuri că se cam văd urme de paşi.

* Un fost ministru, Stănişoară de la Apărare, a rămas fără permis de conducere la numai câteva zile de la izbucnirea altui scandal: ar fi plagiat pasaje importante din Constituţie. Ambele necazuri s-au întâmplat din cauza vitezei. Rămâne de văzut care-i mai gravă: aceea de a conduce cu 104 kilometri pe oră în localitate sau dorinţa de a trece ca gâsca prin apă călare pe teza de doctorat?

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2015 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.