Bine că n-ai luat, mă!

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* N-o să mă lansez în poante – oi fi eu glumeţ câteodată, însă nu mi se pare creştineşte să joci ţonţoroiul pe cadavrul unui om, indiferent cât de toxic i-ar fost unei naţii (momentul 2000, cu turul II în care intelectualitatea a fost nevoită să pună ştampila pe Iliescu, rămâne cel mai odios). Nici cealaltă ipoteză reîncălzită pe Facebook, aia cu imensa capacitate dispărută dintre noi, nu mă opreşte din cele cotidiene. Ce a rămas bun de pe urma condeiului său va popula bibliotecile şi mi se pare destul: în schimb, fiţuicile pe care le conducea şi care duhneau a calomnii şi imprecaţii sunt numai dovezi ale faptului că pădurile sunt hăcuite injust pentru muribunda noţiune de print. Aş! Dumnezeu să-l judece, nu noi...

* Sorin Oprescu, până mai ieri primar general al Capitalei, a fost întrebat pe frecvenţe înalte dacă a pus mâna pe plic. Ziariştii erau la cucurigu, naiba ştie cum or fi prins acel cadru, iar medicul era plimbat de poliţişti prin curtea instanţei. Aţi luat mită, domnule primar? L-a inoportunat un purtător de microfon, iar chirurgul, cu bunul-simţ definitoriu, l-a pus la punct: n-am luat nimic niciodată, mă! Nu era nevoie s-o facă iarăşi pe şmecherul, putea să răspundă civilizat. Până şi Nuţu Cămătaru le vorbeşte cu sărut mâna domnişoarelor din audiovizual, nu cu mă sau fă, doctore mânjit!

* M-a surprins domnul de la Cotroceni pentru discuţia neaşteptat de lungă de luni după-amiază. Nu prea-i stă în caracter să ia parte la un pahar de vorbă, e mai mult plecat... Printre altele, s-a referit la situaţia ruşinoasă a şcolilor din România, trasând câteva sarcini ca să nu ne mai întâlnim cu absurdul şi în septembrie 2016, 2017, la anul şi la mulţi ani. Că Iohannis s-a trezit abia în prima zi de şcoală să împartă pedepse verbale, n-are rost să mai comentez, deja ţine de scumpele noastre obiceiuri. Neamţul e din iarna trecută fes peste popor, însă abia în prima toamnă prinsă ca locatar al celui mai important palat şi-a dat seama că există un colţ de Uniune Europeană şi la privata din fundul curţii. Şcolii. Bună dimineaţa, domnule Klaus!

Citit 734 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2015 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.