Sterilizaţi şi ciobanii, bă!

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Parlamentarii români - Doamne, ce adunătură! - au decis să stabilească prin lege numărul câinilor de la o stână, astfel că ciobanul muntean va fi cel mai privilegiat: el îşi va permite trei dulăi. Oierul de la deal se poate apăra numai cu două potăi, în vreme ce mocanul de la şes rămâne cu un singur şeptar, recte patrupedul singuratic. Anual ne întâlnim cu diverse minunăţii votate de băieţii ajunşi în Parlament şi Guvern, însă o lege ca aceasta mai rar ne agresează circumvoluţiunile: de ce trebuie ca paznicul ovinelor să aibă câini puţini spre deloc la stână? Se tem javrele că omul aflat în inima naturii, cu mioarele în jurul său, ar putea fi tentat să vâneze iepuri şi căprioare cu ajutorul lui Rex şi al Fetiţei? Reducerea drastică a numărului de câini este prevăzută în Legea nr. 149/2015 privind modificarea şi completarea Legii vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 4072006. Dacă această idioţenie mai poate fi modificată, veni-voi cu niscaiva propuneri:

1. Stâna cu un singur câine nu poate să rămână aşa. Ciobanul trebuie sterilizat deoarece tentaţia este mai mare, başca concurenţa este scăzută dramatic.

2. În gaşca de oi păzită de un singur lătrător poate înmuguri gelozia, atât din partea mamiferului carnivor, cât şi a managerului stânii.

3. Lupii de la şes au nevoie de training - li se va explica să nu facă exces de zel, mai ales că se vor afla în superioritate numerică... Oile de la şes trebuie hămăite mai suav, mai printre dinţi, motiv serios de a conduce haita de prădători la fierar ca să le fie tociţi incisivii şi caninii. Ho, daţi-vă mai blânzi ca să prindă tupeu şi singurul câine prevăzut prin lege! Nesătuilor!

4. Oare ce se va întâmpla în cazul unui cutremur produs la deal? Se va rupe bucata de pământ, iar stâna se va reaşeza între şes şi colină. Legea va lovi năprasnic - ciobanul rămâne cu un dulău şi jumătate ca să păzească berbecii.

5. Apropo, despre berbecii şi boii din anumite instituţii publice (foarte importante) nu se spune nimic în Legea nr. 149/2015.        

Citit 662 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 17:21

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.