Colindăm cu sfaturi "preventive"

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Românii nu se află pe primul loc în topul caloriilor care vor fi consumate la masa de Crăciun (aşa credeam, mă iertaţi!). E opinia unui site care se termină în .com, habar n-am ce aparatură a folosit pentru a şti cât de grasă e salata de boeuf a buzoianului sau piftia craioveanului. Şi ne-au aruncat pe poziţia a treisprezecea la acest capitol, adică e şi puţin ghinion la mijloc. Ne îndreptăm într-o direcţie greşită, suntem văzuţi tot mai prost, ni se atribuie în mod abuziv şi regretabil lingura de untdelemn.

* Familia Cioloş pare trimisă din spaţiu pentru a ne salva, Hanna şi Barbera n-au dormit un ochi ca să ne pricopsească astfel. Dacă el, Dacian, a pupat acei copii orfani de Ziua Naţională, ca să ni se demonstreze că şi tehnocraţii au inimă, doamna Valerie a cântat la Gala Micului Prinţ. E limpede, am fost prinşi pe contre-pied, noi, urmaşii lui Decebal şi Burebista eram pregătiţi doar să huiduim conducătorii, nu să ne emoţionăm la fonfleurile lor. E clar, va creşte TVA-ul, nu se vor mai mări niciodată lefurile bugetarilor, e foarte posibil să nu mai vină Moş Crăciun - nu vi se par diversiuni ieftine?

* Pentru cei care consideră că am fost prea serios în paragraful precedent: Mircea Badea are în continuare emisiune, iar Antena 3 este tot acolo.

* Poliţiştii din Călăraşi au inventat un colind care să-i ţină treji pe cetăţeni. Să aibă linişte, vorba regretatului Dem Rădulescu... Colind cu „sfaturi preventive”, acesta e numele de botez al operei semnate de angajaţii Ministerului de Interne. Dacă n-aţi aflat încă, sfatul preventiv e acea povaţă fără de care nu poţi ieşi în societate: adică inspiră-expiră, stâng-drept-stâng, fă bine, ca să nu faci rău, hai acasă şi nu mai sta în deplasare! Altfel, rima colindului poliţiştilor este ratată de multe ori, termenii folosiţi nu depăşesc nivelul de cunoştinţe al clasei a V-a, aşadar criticii nu vor avea prea mult de muncă pentru a întocmi o cronică lizibilă şi rizibilă. Aşa se întâmplă când românului născut poet i-a plăcut şi uniforma.

Citit 608 ori Ultima modificare Vineri, 11 Decembrie 2015 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.