Vinilinul României de la Paris

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Noroc cu tragerea la sorţi din Franţa... Nu mă refer la atentatul de la Paris de acum câteva săptămâni, ci la ruleta europeană care a stabilit cine cu cine (dacă te ţine, ca să rimeze) la turneul fotbalistic de anul viitor. România va juca împotriva gazdelor, adică a cocoşilor galici, a elveţienilor şi a albanezilor. Mi se pare o grupă destul de piperată, cu o multitudine de candidaţi la titlul de mafioţii seriei. Aşadar, noroc cu tragerea că mai putem schimba discuţia: decât să-mi pun problema dacă Paul de România e vinovat, mai bine îmi antrenez optimismul ca să nu pice România de Paul (mai anagramaţi, băieţi, mai anagramaţi!).

* N-aş ocupa abuziv spaţiul cu opinii legate de sportul-bulibaşă, însă mi-au plăcut câteva declaraţii ale celui care poartă banderola de căpitan de echipă al României. Răzvan Raţ se numeşte individul şi a spus următoarele:

1. „Ne vom vinde scump pielea.” Stai liniştit, noi avem vinilin! Vei comercializa piele la Paris şi Lyon doar dacă vei da cu jula pe acolo, dar forţele de ordine nu vor închide un ochi.

2. „Franţa va juca acasă.” Ce chestie, ca organizatoare, Franţa va presta în propria sufragerie, la asta nu ne aşteptam... Dacă ne zice că Parisul e şi capitala Hexagonului, s-a terminat, putem să ne facem bagajele.

* Dacian Cioloş a fost fotografiat într-un supermarket din Zalău. Era singur, fără SPP-işti, doar n-o să credeţi că ofiţerii de securitate vin la shopping în costum de gagii cu muşchi. Erau probabil echipaţi în manipulanţi sau stăteau la coadă cu căruciorul plin de hârtie igienică, săpunuri şi bere făcută după ultima tehnologie. Important era să afle lumea sinceră (şi care ciuguleşte informaţia cu tot cu rădăcină) că premierul tehnocrat al republicii îşi face singur cumpărăturile. E al treilea episod lacrimogen, după faza cu orfanii de Ziua Naţională şi cântecele inofensive ale soţiei sale, madam Valerie. Nea Daciane, dacă te îmbraci şi în Moş Crăciun la revelionul ospătarilor, la anul poţi să candidezi pe orice post doreşti matale!

Citit 533 ori Ultima modificare Duminică, 13 Decembrie 2015 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.