De ce să umblăm cu Scufiţa vopsită? (I)

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Circulă de câteva zile pe Facebook şi pe celelalte ancore ale Internetului câteva capturi dintr-o enciclopedie destinată elevilor de şcoală primară, publicaţie care tratează sexul aşa cum este el, cu întâmplările premergătoare punctului culminant... I se zice educaţie sexuală, deoarece barza ancestrală a fost deja siluită, jumulită de pene şi pusă la ceaun. Ai putea paria că la butoane a trecut Sandra Brown, o arhicunoscută autoare de libidinism epic.

Înţeleg că opera s-ar găsi în librării şi că nu este inclusă în programa şcolară. M-am potolit şi nu prea, vorba autorului din Caracal. Aş putea şi spicui din oribilul enunţ adresat copilaşilor care încă se uită la desene animate, cu greu pot găzdui asemenea citate: „Când un bărbat şi o femeie fac dragoste, penisul se face dur. [...] Când plăcerea devine foarte puternică, sperma ţâşneşte cu milioanele ei de spermatozoizi.” Educaţie sexuală sau explicitarea copulaţiei? Mai îngrijorătoare decât acest act nemernic de a-i descrie îngeraşului de câţiva ani ce se întâmplă sub pilota matrimonială sunt reacţiile adulţilor atotştiutori (asta vine din atitudinea afişată, nu pentru că ar fi studiat la Sorbona) care - cel puţin aşa am citit pe net - ar susţine această campanie nemernică. „Sunteţi înapoiaţi, fetiţele îşi pierd virginitatea din clasa a V-a, nu-i mai minţiţi cu barza, am evoluat, mai bine educată la 10 ani, decât gravidă la 12-13...” Am cules câteva frânturi de opinie şi, repet, nu e o teză falsă doar pentru că nu a penetrat (încă) şcoala românească.

Dacă maculatura pomenită se găseşte în librării exact sub forma asta, cu fotografii şi proză adaptate şcolăreilor din clasele I-IV, este condamnabil şi ţine de-un exhibiţionism comercial specific vremurilor pe care le trăim. Specialiştii în tumbe de aşternut care au editat enciclopedia nu şi-au pus problema că ţâncii noştri acuză lacune de comportament lasciv, pe ei îi interesează doar monetarul. Or exista şi părinţi exaltaţi care nu pot povesti cu vorbele lor despre procreaţie... V-aş ruga să nu rataţi rubrica de mâine, am câteva sugestii, poate editez şi eu o fiţuică. De ce s-o mai vopsim aiurea pe Scufiţa Roşie, când ea avea potenţial de prostituată, eventual zoofilă?

(va urma)

Citit 783 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.