Capacul de veceu s-a făcut mare

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Măcar avem preşedinte descurcăreţ. Iohannis va petrece finalul de an în Florida, adică foarte departe de cele cinci case pe care le mai are în Sibiu. Obama, ca să vin cu exemplul american, va serba în Hawaii. Mi-e tot mai limpede că România a păşit într-o eră nouă: şeful statului nu mai stă de Crăciun şi Revelion la garsonieră, lângă doamna Nina (cazul lui Iliescu), şi nici nu se mai dă cu capacul de veceu pe pârtia de la Predeal (v-aţi dat seama că fac referire la Băsescu). Florida, bă, Miami, Palm Bay, Hollywood, că doar nu ne-am luat degeaba ţara înapoi! Dar ce naiba facem cu mesajul de Anul Nou, cu urările de la mulţi ani de lângă ficusul de plastic de la Cotroceni? Ah, mi se va înfuria peştişorul de pe televizorul curbat...

* Şi totuşi, domnule Klaus, sper să nu faci vreo nefăcută! Care nu cumva să pleci peste ocean şi să nu promulgi legea aia cu pensiile speciale pentru aleşii neamului prost. Lăsaţi, cunosc contextul, nu te mai poţi opune, dar orişicât: n-ai zis nimic la televizor despre tărăşenia asta, am impresia că ai aşternut câteva rânduri pe Facebook. Nu, nu e destul, am fost învăţat altfel: scriind pe o reţea de socializare despre o cauză care nedreptăţeşte atâtea categorii sociale, e ca şi cum ai compune versuri în propriul oracol. Cum era aia? Din Oceanul Pacific a ieşit un peşte mic / Şi pe coada lui scria „Ia măriţi-mi pensia!”. Semnat, un înalt demnitar care nu se compară cu un medic sau un profesor.

* Conform unui proiect de lege, toate posturile de radio şi televiziune din ţara luată înapoi anul trecut ar putea fi obligate să difuzeze în fiecare dimineaţă, la ora 7,00, imnul în varianta integrală. Bravo, sunt de acord, însă cu un mic amendament – legea, dacă proiectul va deveni lege, să nu fie promulgată până când şi ultimul amorţit de parlamentar va cunoaşte pe de rost opera lui Andrei Mureşanu. Adică, ori suntem patrioţi, ori nu mai suntem?

* Vineri seară, la Mondialul de handbal pentru fete, Norvegia a bătut România cu doi arbitri de casă pe teren. E vorba de doi indivizi care au fluierat naţionala nordică în cinci din cele opt meciuri de la turneul final. Cinci din opt, da? Să-ţi fie ruşine, Moş Crăciun!        

Citit 898 ori Ultima modificare Duminică, 20 Decembrie 2015 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.