Vai, a căzut pop-corn pe jos! (I)

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ca să vă faceţi o idee despre cum apar articolele de presă, breaking news-urile sforăitoare, exclusivităţile care sunt mai mult decât lucruri pescuite „pe surse”, iată captura zilei! O doamnă de pe Facebook, nu i-am reţinut numele (am RAM-ul aproximativ, aşadar nu mi-l forţez), a ridicat pe reţea o fotografie comisă în sala de cinema de la Păpădie. Din cinematograful Manole, cum ar veni - firimituri pe jos, parcă nişte urme de chipsuri, pop-corn şi o cutie de bere.

Da, o imagine tulbure, n-aş face Crăciunul în vecinătatea unui asemenea poster, dar n-am văzut noroi, fecale, sunt convins că nimeni n-a urinat cu efecte 3D pe fundal. Cetăţeana care a postat poza are tot dreptul de a se indigna: cu cât vom fi mai mulţi cei care-i vom trage de guler pe bivolii care se uşurează în cărare, cu atât vom grăbi trezirea civilizaţiei. Asta, ca să fac referire la cea mai nouă serie Star Wars... Totuşi, distinsa scriitoare de Facebook a exagerat, reuşind astfel să-i contamineze şi pe unii colegi de breaslă. Precizare: în acest colţ de pagină nu emite păreri vreo instanţă, ci numai un individ care doar uneori este agresat de urme vagi de talent. Nu sunt nici Tribunal, nici Avocatul Poporului, deşi nu cred să mă fi stingherit (dacă ar fi fost să) o asemenea poziţie. Iată de ce ipostaza deja pomenită nu este un subiect, ci doar o teză falsă:

1. Marea de firimituri putea fi foarte uşor izvorâtă din neatenţia unui copil. I-ai umplut braţele de berbeci copţi în ceaun şi i-ai servit şi un sufertaş de suc carbogazos? Eh, este foarte posibil ca acest balast alimentar să basculeze şi să umpli mocheta de la cinema de toate cele. În esenţă, eşti un părinte iubitor (poate şi puţin iresponsabil), doar nu ţi-ai propus să laşi în urma ta cartea de vizită a COMTIM-ului.

2. Poate cuiva i s-a făcut rău la film. A expectorat, iar tabloul devine dezolant. Mi-e greu să cred că te pui pe dereticat. Se întâmplă.

3. Şi un adult, tot din neatenţie, poate lăsa urme de civilizaţie periferică. Dar nu e o dramă - după orice spectacol, concert, piesă de teatru vine trupa de şoc care strânge şi face mumos la loc.

CLICK AICI pentru a CITI partea a II-a

Citit 707 ori Ultima modificare Marți, 29 Decembrie 2015 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.