Când astrahanul nu mai e fes

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Preşedintele Iohannis s-a pronunţat în privinţa legii de organizare a alegerilor locale din acest an. Domnia sa îşi doreşte două tururi pentru desemnarea primarilor, or deja începem să vorbim despre încă un locatar al Cotrocenilor care coboară de la tribuna oficială. Vine pe teren, cu alte cuvinte, se pregăteşte de jobul preferat al românilor, preşedintele-jucător. Ce avem noi aici?

1. În opinia (şi, poate, în discursul său, deşi coabitez cu riscul) cetăţeanului Klaus, cum l-a botezat Victor Ponta, două tururi nu înseamnă decât Turul Franţei şi Turul Italiei. Fără ca bicicleta să fie inclusă.

2. Apropo, mi-am adus aminte de acel banc. Soţul doamnei Carmen ar putea fi întrebat de ce nu are copii (o salut pe această cale pe Găbiţa Vrânceanu-Firea-Pandele), iar el ar putea răspunde astfel: Bicicleta aia? Îmi pare rău, nu sunt în stare să-mi ţin echilibrul.

3. Prezent la „Mica” Unire de la Iaşi, şeful suprem al statului s-a afişat cu o căciulă de astrahan luată parcă de pe creştetul lui Nea Nicu. Şi Ceauşescu era jucător, doar n-o să credeţi că Băsescu a inventat roata şi ligamentele încrucişate, dar era genul de „player” cu pretenţia că a adus mingea de acasă, iar barele porţilor sunt sudate de taică-su. Ce mai tura-vura, sasul ar fi avut nevoie de un fes. De fesul de la inundaţii al lui Traian.

* Ungaria le interzice oamenilor să-şi mai ţină câinii în lanţ. Există o lege în acest sens, aşadar nu avem de-a face cu o metaforă. Bine că ţara vecină şi prietenă şi-a construit în prealabil ditamai gardul. Mai poftiţi pe la noi, dragi refugiaţi, cum ar veni.

* Nişte unii din Bucureşti, în frunte cu luptătorul de K1 Daniel Ghiţă, au înfiinţat Patrula lui Vlad Ţepeş. Bănuiesc că această organizaţie va păzi în primul rând Sufletul lui Avram Iancu.

* Avem de-a face cu un avertisment de la Davos - până în 2050 oceanele ar putea avea mai mult plastic decât peşte. De ce-mi sună a valorificare industrială a eforturilor chirurgiei plastice?

Citit 689 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2016 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.