O anchetă din Flori

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Nu mi-am pus niciodată problema (dar, iată, a venit timpul!) că madam Flori Dinu, director general la Hexi Pharma, are nume de coafeză. Sau, dacă doriţi, croitoreasă. Oare în buletin aşa scrie, Flori? Cum s-o laşi pe Flori să conducă ditamai compania de soluţii pentru stropit bacteriile? Ies o mie de calambururi pe seama acestei onomastici şugubeţe. FLORI, DI NU diluezi drăciile alea de dezinfectanţi, stăm de vorbă la modul cel mai serios! Auzi, Flori... L-au lăsat pe Dănuţ în libertate ca să facă raliu pe la Corbeanca, la volanul unei maşini muncitoreşti, şi acum o cheamă pe Flori şi la DNA. Şi e şi graţioasă, inconştienta. O anchetă din Flori, fix la asta asistăm.

* Tot despre doamna Dinu. E oficial, duduia a fost pusă sub acuzare pentru complicitate la delapidare. Doar v-am avertizat că e dubios acest nume - delapidare rimează, aproape că şi locuieşte pe aceeaşi stradă, cu epilare şi depigmentare. Doamne, Flori, ce-mi faci, o să am coşmaruri din cauza ta...

* Scurtisime, de pe site-urile de ştiri: În comuna Pojorâta (o zonă minunată, m-aş mai plimba pe acolo) din judeţul Suceava, un anumit partid l-a desemnat drept candidat la Primărie pe liderul formaţiunii politice adverse din localitate, iar la Sâmbureşti (Olt) trei femei de aproape 90 de ani candidează la funcţia de consilier local, una fiind imobilizată la pat, iar alta, şi mai bolnavă, neavând habar de ce i se întâmplă. Concluzii:

1. Eu, în locul celor trei bătrâne, i-aş certa urât de tot pe indivizii care le-au urcat pe listă. Păi, nene, acum îmi zici? Trebuie să ştiu şi eu, să-mi fac olecuţă de campanie, să ies cu mizerii despre adversari. Cum să candidezi fără să bagi măcar un pic băţul prin gardul duşmanilor?

2. Ăla de la Pojorâta trebuie să fie cel mai fericit om din lume. Bănuiesc că, şi dacă ar fi ratat nominalizarea echipei adverse, tot ar fi aflat despre cele trei femei amărâte de la Sâmbureşti. Cum, n-are sens? Cine, informaţia, concluzia sau politica românească? N-aş fi putut să tratez cu seriozitatea aşa ceva.

Citit 560 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.