Îndobitocirea continuă

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Începutul şcolii, eveniment pe care-l marcăm astăzi încă o dată, le dă frisoane politicienilor. La români, însă, minunile ţin trei zile sau trei ore - parlamentarioţii (nu toţi, iar printre ei se numără destui inşi deja superpensionaţi) se dezmeticesc repede. Cum naiba să-i absoarbă angoasele dacă genocidul din Educaţie este însăşi opera lor? Măcar aici au demonstrat că sunt de o eficienţă criminală.

* Elevul de astăzi, fără să-l omitem pe cel de ieri, va fi votantul de mâine al politicianului actual. Şi el va fi, am vrut să menţionez, căci nu e singurul. Uraaa, uraaa! Mission accomplished.

* Ştiu, la jurnalele informative ni se va vorbi iarăşi vreo două luni despre lipsa autorizaţiilor de funcţionare din unităţile de învăţământ şi despre privata decapotată care iradiază olfactiv cancelaria. Teze false. Aceleaşi. Fără întrerupere. Buba e că sistemul de învăţământ e tot mai găunos din ’90 încoace, dar acest lucru este amintit doar episodic. Prefer veceul în curte decât găşti de indivizi care editează lucrări la normă pentru profitul personal şi întru îndobitocirea ţâncilor.

* Păcat de faptul că România încă deţine un capital important de profesori competenţi şi bine intenţionaţi! Şi, pentru că orice lucru bun trebuie pedepsit, ei vor fi curăţaţi pe rând. Călătoria continuă, vorba sloganului.

* Sper că aţi remarcat. Mereu, la început de an şcolar ni se vând detalii despre noutăţile din fenomen. De fapt, nu sunt decât metode proaspete de a transforma şi mai uşor preşcolarii în tocilari fără perspectivă şi în şomeri realizaţi. Venitul minim garantat rămâne, fără excepţie, criteriul de bază care te scoate din bârlog în duminica scrutinului. Dumnezeu să ne aibă în pază!

* L-am zărit în calupurile publicitare pe grizonantul care făcea galerie în trupa lui Bănica Junior. Despre Virgil Ianţu e vorba. Omul se bate cu grebla-n nasturele de sub poama lui Adam că Brâncuşi e al lui. Aoleu, parcă vezi că invită Cuminţenia Pământului la „Copiii spun lucruri trăsnite”... O să sară smalţul din inocenţa statuetei.

Citit 510 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2016 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.