Masa Tăcutului

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* În contextul zbuciumului cu repetiţie din Peninsulă, cândva, nu demult, un Eldorado pentru români, te mai poate cutremura ceva?

* Un reporter de televiziune, vorbind despre nenorocirea de ieri dimineaţă din Italia, ne explica de ce erau mulţi creştini în bisericile care s-au prăbuşit la seismul de 6,5 grade pe scara Richter. Aşa se obişnuieşte în zonă, să se meargă dimineaţa la slujbă, a precizat individul, cu pretenţia vizibilă că exhibă chestiuni revelatoare. Ptiu! Ăsta e pe drumul cel bun - mâine o să ne arate cum soarele apune seara şi că ploaia cade din cer pe pământ, nicidecum invers.

* Preşedintele Iohannis a luat loc la Masa Tăcerii, complex realizat de sculptorul Constantin Brâncuşi şi expus la Tg. Jiu. Fotografia cu Herr Klaus a devenit virală, însă utilizatorii de Facebook au aflat că şeful statului a gafat abia după ce au apărut şi explicaţiile acestei imagini. În cadru poate fi observat şi primarul oraşului gorjean, Florin Cârciumaru, care, probabil din servilism, nu l-a informat pe sibian să se odihnească în altă parte. N-avea voie să se aşeze, chiar dacă vorbim despre întâiul posterior al republicii. Pe de altă parte, tabloul cu Iohannis meditând în şezut la Masa Tăcerii aduce a brand de ţară. E cel mai nimerit mesaj din ultimul deceniu... Lumea nu va mai fi la fel după acest episod, iar creaţia lui Brâncuşi trebuie neapărat redenumită: Masa Tăcutului.

* Gestul preşedintelui poate fi comentat de specialişti sau de profani, ca subsemnatul, însă niciodată nu trebuie amendat de regele gafelor, Traian Băsescu. Marinarul a scris pe facebook despre „mârlănia” lui Klaus Iohannis. Nu e mârlănie, tataie, mârlănie este când o faci pe ziarista de la Antene ţigancă împuţită, mârlănie este să inviţi o altă jurnalistă pe biroul lu’ matale, ţopârlănie este să-i faci pe cei care te deranjează găozari şi centurişti, iar lista poate continua. Unul dintre consilierii actualului numărul 1 de la Cotroceni le-a trecut în revistă, habar n-am dacă s-ar fi impus să-i răspundă cu aceeaşi monedă. Traiane, cea mai recentă datează de acum o lună şi ceva, când ai afirmat că gazetarii care ţi-au luat apărarea „au lins de bunăvoie”!        

Citit 607 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2016 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.