Cu cine te mai joci, Românie?

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Parafrazez un slogan la modă în pauzele publicitare de la televizor: Vânt puternic şi amărui. Cam prea devreme, prea ca la ţară. Acolo unde încă nu există gaze, căci lemnele sunt la fel de scumpe.

* Aseară urma să se arate pe cer Superluna, adică luna maneliştilor, am convenit încă de anul trecut. Specialiştii zic că satelitul natural al Pământului s-ar prezenta acum într-o variantă neaşteptat de generoasă, cu 30 la sută mai mare. Adică, e lună de Black Friday, cu iz de campanie electorală.

* După ultimele alegeri, prezidenţialele din Republica Moldova şi Bulgaria, constat că România nu mai are cu cine să se joace în cartierul balcanic. Va rămâne singură, se va teme să şi intre în scară, noaptea, căci s-au cam înmulţit dubioşii. Vladimir likes this.

* Dodon a ieşit la Chişinău, iar Radev la Sofia. Cât cinism, nenicule, să te cheme Radev şi să ieşi învingător la câteva sute de kilometri de Bucureşti! Şi iarăşi zic că Vladimir aia şi ailaltă...

* Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie? Poetul, dacă şi fizic s-ar mai afla printre noi, ar insista cu această întrebare, probabil că s-ar juca la infinit cu versurile. Mă tem cel mai mult de un răspuns negativ, unul pe care-l primeşti şi în Pasul Oituz atunci când iei comerciantul la rost că a greşit reţeta de kurtos kalacs.

* Astăzi joacă iarăşi naţionala de fotbal a României, aia avariată grav de Polonia. Propun să nu disperăm, căci e doar un meci de verificare - şi dacă o iei pe cocoaşă, nu se simte în clasament. Numai sloganul „Eu sunt 12” ar avea de suferit.

* Dacă mâine ar ninge cu fulgi de zăpadă pe străzile Galaţiului, ar însemna să nu scoţi autoturismul, proprietate personală, decât dacă este echipat cu anvelope de iarnă. Oare de ce nu şi-a propus careva să-i testeze în prealabil pe conducătorii auto? Poţi să ai şi zece perechi de lanţuri trase peste cauciucurile de sezon rece, cu lopata pe post de ştergătoare - dacă frânezi până fac spume plăcuţele, e în zadar să investeşti în pneuri.

Citit 511 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.