CCR şi ţi se va da

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Curtea Constituţională a României a decis ieri că are altă treabă, iar pe noi ne frământă aşteptări greşite din partea abrevierii CCR. N-ai cu cine, nişte evanghelişti - CCR şi ţi se va da. Vă rog, nu insistaţi, intrăm în pauză publicitară.

* Rămâne ca Parlamentul să tragă apa, dacă tot a intervenit strada şi a reparat vasul de toaletă al Guvernului, vas pe care intenţionat se urcase cu picioarele. Guvernul, nene!

* Eh, abia acum se pot folosi televiziunile care prezintă scorul invers (nu, Digi 24 nu intră în acest grup select, Digi 24 doar nu povesteşte că au avut şi adversarii ocazii de gol, cam atât) de povestea cu întoarcerea votului poporului. Păi, dacă vor ieşi oamenii în piaţă ca să ceară demisia Parlamentului, nu aici se va ajunge? Dragii moşului, v-am spus de acum o săptămână că meciul e departe de a fi câştigat. Mă tem să nu se ajungă la loviturile de departajare.

* Cum i se spunea acelui procedeu care nu mai implica disputarea a două reprize de prelungiri? La primul gol marcat se pleca la vestiare... I-au spus, habar n-am de ce, moartea subită.

* Ai noştri au alte griji, de pildă acel deputat Bota de la PSD căruia nu-i sună bine sloganul „Noaptea, ca hoţii”, căci - şi nu e nicio anecdotă - dacă ar fi fost vară, ar fi fost lumină la acea oră. Am citat din inestimabilul Sorin Bota, dar mai bine ataşez întreaga sa declaraţie: „A început şedinţa târziu şi s-a terminat târziu. Dacă eram vara, dacă eram după 1 mai, era zi încă la ora respectivă, aşa că nu e noaptea, ca hoţii. Vă spun doar că a fost în cursul zilei, mai târziu, s-a întunecat.” Omul nu poate fi contrat cu nimic, e antologic, ba chiar i se dă acum apă la moară. Nu mai e noaptea, ca indivizii fără scrupule, ci ziua, ca barosanii. Sau ca boşii.

* Ciordache, calambur auzit prima dată la Dragoş Pătraru de la Starea Naţiei, şi-a terminat ieri misiunea. A fost utilizat cum trebuie, n-a ieşit zarzavatul până la capăt şi oricum ar fi plecat mai devreme sau mai târziu. De fapt, nu s-a întâmplat nimic esenţial prin demisia sa.

Citit 507 ori Ultima modificare Joi, 09 Februarie 2017 15:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.