România lupului bine făcut

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Imaginația liberalilor e pe sponci. Bușoi, un anonim care conduce organizația de București, va candida la șefia partidului cu sloganul lui Iohannis. Îhî, România lucrului bine făcut, cu toate că această zicere și-a arătat de câteva ori limitele după ce Klaus a ajuns la Cotroceni. Mă tem că un asemenea mesaj nu mai e atu nici pentru alegerile de pe scara blocului.

* Ar merge, nene Bușoi, un alt text înălțător și, poate, mai ancorat în realitățile sociale – România lupului bine făcut. Are de unde mânca și suge de la mai multe oi, lăsând mielul cu un mare handicap de soluții.

* Un deputat PSD dorește ca alimentele cu conținut ridicat de zahăr să fie supraimpozitate, căci suntem pe locul al treilea european la obezitate. Aș întreba un specialist dacă produsul de culoare maro foarte prezent pe scena politică are un nivel glicemic crescut... Ar intra băieții la mari datorii, ptiu, ptiu!

* Presa centrală relatează că o profesoară de limbă română din București a rămas fără ore după ce a contrazis-o pe madam Firea de la Primăria Generală a Capitalei. Dar, vai, nu este posibil ca Albinuța lui Pandele să-i facă rău cuiva, ea doar zâmbește, ea este ca o mamă a răniților și așa mai departe. Pare-se că am uitat cine a câștigat alegerile – cea mai bună gramatică și cel mai proeminent profil pedagogic sunt în dotarea Găbiței care buchisea de pe prompterul Antenelor.

* Înțeleg că sunt probleme și cu logo-ul capitalei României. Primul e plagiat, al doilea e prea banal. N-aș dori să jignesc cetățenii de la Dristor și de pe Dorobanți, dar o siglă poate fi creionată numai de tovarășa Găbița Firea. Când o să ajungem și noi să le știm pe toate, ca dumneaei, o să avem ocazia de a comenta, de a ne implica.

* Terminați cu prostia aia conform căreia ne vom pregăti de Frexit. Nu, Franța nu va părăsi Uniunea Europeană, însă nu acesta e subiectul. Poate să facă ce vrea, e țară civilizată. Ideea este că noțiunea de Frexit nu le aparține bipezilor care graseiază la umbra lui Tour Eiffel, ci e a noastră, s-a născut pe tărâmul Mioriței. Exact, vine de la verbul „a freca menta”, ne regăsim perfect în acest colaj de sunete.

Citit 685 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2017 18:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.