Partidul Imperfectului

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Mi-a plăcut în mod deosebit o glumă de pe Internet, aia cu branula. Ai fost la spital și nu ți-ai pus poză cu branula în mână pe Facebook? Ai fost degeaba! Poanta este intraductibilă în alte limbi, nu cred că neamțul sau franțuzoaica se laudă pe rețeaua de socializare că a parcat la unitatea spitalicească pentru a afla un anume diagnostic. Dacă faza cu farfuria plină de ostropel, imortalizată la restaurant, ține de un penibil surmontabil, a posta de la chirurgie ațele și punga de glucoză frizează patologicul. Vai, dar ce-ai pățit? Cunoașteți întrebarea, de obicei apare prima sub fotografia care-l înfățișează pe atletul încătușat pe patul din salon. Ești bine, când îți dă drumul acasă, se arată interesată vreo ființă care, de altfel, îți rupe zilnic ușa de la intrare, dar mai mult se abține... Și vine răspunsul autorului: Relax, sunt foarte bine, medicul zice că evoluez bine. Carevasăzică, românul, când nu știe cum să se mai laude, e capabil să-și facă selfie și cu Doamna cu Coasa, pentru ca apoi să-și dea like și să-i potolească pe nelămuriții din listă că totul este sub control. Simțindu-m-aș consternat!

* PNL, partidul viitorului? Ce-i asta, boss? Acesta e sloganul formațiunii politice moștenite de la Brătieni și de la Valeriu Stoica (iertare pentru glumiță!)? Partidul Viitorului care e momentan în scandal pentru cupa de campioni interni la fotbal? Care viitor, nea Bușoi, de ce viitor câtă vreme dinozaurii de sub săgeata liberală stau liniștiți la umbră? Sau poate că e doar un pas înspre împrietenirea politicianului cu gramatica, deci logoul putea să arate mai bine. Despre Partidul Imperfectului ce ziceți? E mai de gașcă, măcar și-ar păstra un dram de onestitate.

* Un elev olimpic din Tg. Jiu a ajuns la spital cu vânătăi și urme de mușcături, bietul copil fiind bătut de maică-sa deoarece nu este premiant la toate disciplinele. Adică, îți permiți să fii cel mai bun la română și matematică, dar la biologie îmi vii acasă cu d-alde 9 și 10? Dacă doamna nu va fi încătușată, cu toate că nu i-aș arăta niciun pic de indulgență, îi sugerez să-l caute pe Liviu Dragnea în carnetul de note. Și ar mai fi unii, dar să nu investigheze situația școlară a Mariei Grapini, ca să dau un exemplu la întâmplare. Ce rost are să te uiți numai la notele de la educație fizică și sport?

Citit 800 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2017 16:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.