Nunceag pentru plăcinte

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Din cauza epocii Palada, zilele trecute m-am împiedicat de-un nunceag. Sau lunceag, cum a încercat să mă corecteze un vecin, căci m-am și lăudat peste gard. Intrasem pe un fel de „oleics” ca să... Ca să nimic, doar pot merge în talciocul adevărat, dacă tânjesc după vechituri. Apropo de nunceag, mi-l descrie proprietarul ca fiind un obiect din lemn, cu lanț şi rizuri, ceva tradițional, aș fi tentat să adaug, dar manualul de istorie nu mă ajută deloc. Mihai Viteazu nu folosea așa ceva în bătăliile pentru unificarea ținuturilor românești, Ștefan cel Mare nu mergea nici la femei cu o armă albă întâlnită în filmele cu inși iuți de mână și de picior, iar Vlad Țepeș avea nevoie de altceva pentru a rezolva corupția și minciuna și Țara Românească. Țepușa, trebuie să fim cinstiți, e mult mai aplicată decât instrumentul găsit de subsemnatul pe Internet. Să nu uit, tipul care comercializează nunceagul, un anume Victor din Codlea, precizează că e „simplu și ușor de folosit”. La ce, boss? Mi-am întrebat o mătușă, mai gospodină, crezând că bucățile de lemn legate cu lanț ar fi utile la întinderea foii de plăcintă sau pentru cozonac... Am vrut să-l chestionez chiar pe negustor, dar mi-a fost teamă că va intra în cel mai important subiect al politiciii dâmbovițene, și anume păruiala dintre Palada și Goțiu. Dacă-l iau (nu m-am decis încă, poate că astăzi sau mâine), o să încerc să par mai șmecher, mai dur.

* Postul de televiziune B1 TV a publicat imaginile cu caftul de săptămâna trecută și, parol, a mai căzut un mit. Palada, luat la rost și de Federația de Aikido, a pus în practică un procedeu întâlnit în autobuz, la o oră de vârf – îi mai lipsea poșeta ca să-i dea în gură senatorului netuns. Nu m-a făcut să zic wow, nu tu un mawasi geri, nu un șpagat, nimic! L-a tras de păr și l-a târâit pe un pupitru. Prin urmare, antipaticul care a cărat punctele de vedere ale premierului Ponta, urcat de unii pe un piedestal, revine la condiția de Mirel. Tot așa s-ar fi bătut și Dănuț, subsemnatul.

* Nu înțeleg însă de ce a fost nevoie ca acele imagini să fie difuzate, puteau fi folosite numai de victimă la Poliție sau în instanță. Nu cumva B1 TV s-a rebranduit cu această ocazie? Cât i-a dat lui Palada ca să se facă înspre parlamentarul USR-ist?

Citit 709 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2017 16:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.