Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
2 comentarii

Potrivit declarațiilor președintelui Consiliului Județean (CJ) Galați, instituția are la această dată în proiect restaurarea conacului unde s-a plămădit Unirea Moldovei cu Ţara Românească, din comuna gălățeană Costache Negri.

”La Mânjina, la conacul lui Costache Negri, om de cultură, deputat de Galaţi şi diplomat pe lângă marile curţi europene, aveau loc întâlnirile de taină ale personalităților care au făcut posibilă Unirea Principatelor. La conacul de la Mânjina (actuala localitate Costache Negri) s-au scris pagini din istoria neamului românesc. Casa Memorială Costache Negri are nevoie de lucrări de consolidare, restaurare şi reabilitare. De aceea, ne-am unit forţele cu Muzeul de Istorie şi autorităţile locale pentru a reda strălucirea de altădată a conacului de la Mânjina. Vom solicita fonduri de la Ministerul Culturii pentru a pregăti un proiect amplu de restaurare, pe care să-l depunem pe fonduri europene în momentul în care se vor deschide axele de finanţare”, a precizat același Costel Fotea, pe pagina de Facebook.

Conacul familiei lui Costache Negri a fost construit la începutul secolului al XIX-lea.

Citit 1298 ori Ultima modificare Joi, 04 Martie 2021 20:47

2 comentarii

 • postat de Un doritor de frumos Vineri, 05 Martie 2021 10:25 5.13.207.*** Link la comentariu
  0
  17

  Foarte bine, ca reabilitati pagini din istoria neamului, din istoria tarii,este un gest civilizat, de acelas gest e nevoe pentru a reda galatenilor spre folosinta , nava Tudor Vladimirescu, care de treizeci de ani va sta la dispozitie aducand doar paguba bugetului,privand populatia orasului de placerea de a admira minunatele peisaje aferente malurilor Dunarii
  Este si in puterea dumneavoastra.

  Raportează
 • postat de eu Vineri, 05 Martie 2021 08:43 89.137.229.*** Link la comentariu
  0
  19

  Bravo!Ar trebui facute presiuni la Academia Romana si pentru reabilitarea castelului de la Tiganesti-la fel de important!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.