Încă trei proiecte de colectare a deșeurilor inerte, în județ

Încă trei proiecte de colectare a deșeurilor inerte, în județ
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Consiliul Județean (CJ) Galați depune un proiect pentru amenajarea a trei noi centre de colectare cu aport voluntar a deșeurilor inerte (CAV-uri), a deșeurilor vegetale și a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate. Valoarea acestei investiții de mediu este de 13.676.362 lei.

“Am depus deja spre finanțare astfel de proiecte pentru municipiul Galați și alte patru localități din județ. Astăzi (luni, 14 noiembrie - n.r.), am aprobat investiții similare și pentru comunele Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni, care vor deservi peste 50.000 de oameni. Am preluat deja aproximativ 40.000 de metri pătrați de teren pentru amenajarea acestor noi centre, urmând ca și acest proiect de mediu să fie depus spre finanțare în cel mai scurt timp”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Până acum, CJ a depus spre finanțare proiecte privind amenajarea unor astfel de centre în municipiul Galați, la Valea Mărului, Târgu Bujor, Slobozia Conachi și Umbrărești, iar valoarea totală a investițiilor, inclusiv cele de la Berești-Meria, Brăhășești și Drăgușeni este de aproape 65 de milioane lei.

 

Citit 1000 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2022 12:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.