Bani în plus pentru localitățile din județul Galaţi

Bani în plus pentru localitățile din județul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Conform unei hotărâri recent aprobate, Consiliul Județean (CJ) Galați a decis, în ședința din 29 noiembrie, repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale (UAT) a cotei de 6% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2022. Sumele repartizate, ce totalizează 3,84 milioane lei, se utilizează pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru proiectele de infrastructură ce necesită cofinanţare locală, dar şi pentru cheltuielile de funcţionare care, în mod justificat, nu pot fi finanţate din venituri proprii. Alocarea a vizat, conform legii, toate localitățile din județ, mai puțin municipiile Galați și Tecuci, majoritatea comunelor, dar și orașele Berești și Târgu Bujor beneficiind de câte 58.000 de lei fiecare. Excepție au făcut Bălăbănești, Independența, Jorăști și Smulți, unde viramentele au fost stabilite la câte 100.000 de lei.

Totodată, în aceeași ședință ordinară de marți a CJ, a fost decisă și repartizarea sumei de 5,605 milioane lei din fondul de rezervă al instituției pentru suplimentarea cheltuielilor de personal şi a transferurilor către UAT-uri. Astfel, 2,66 milioane lei merg către localitățile din județ, cu câte 100.000 de lei repartizate municipiilor Galați și Tecuci. De această dată, alocarea medie pentru comunele și orașele din județ a fost de câte 42.000 de lei, cu excepția celor patru UAT-uri menționate mai sus ce nu beneficiază de suplimentări.

În plus, diferența de 2,945 milioane lei revine unor instituții aflate în subordinea CJ, cele mai consistente viramente revenind Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, UMS Gănești și Bibliotecii Județene ”V. A. Urechia”.

Citit 3532 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2022 13:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.