Un sfert de măsură, fără efect vizibil

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PC de Galaţi Bogdan Ciucă este de părere că remanierea guvernamentală este „un sfert de măsură, nici măcar jumătate, un pas extrem de mic faţă de problema gravă a României, astfel că nici nu cred că se va cunoaşte efectul unei astfel de decizii.

Ceea ce ne lipseşte este strategia guvernamentală în ansamblu, nu prezenţa sau absenţa anumitor miniştri. E adevărat, un guvern este format din miniştri, dar ei aplică o anumită strategie şi, de un an şi jumătate, strategia lipseşte. Tot ni se spune că se analizează, că vom afla măsurile anticriză.

Dacă ar fi existat o strategie clară anticriză, guvernul nu s-ar fi aruncat asupra pensionarilor şi celor cu venituri mici să îi stoarcă de o picătură de oxigen pentru bugetul naţional… Asta este problema cea mare: lipsa de strategie a guvernului, ar trebui să existe un calendar foarte strict al măsurilor.

Ne-am săturat să tot auzim că suntem o generaţie de sacrificiu. De sacrificiu a fost şi generaţia de la război, apoi a venit comunismul, apoi a fost tranziţia, acum e criza… iar datoriile făcute de guvern îndatorează şi generaţiile viitoare.

Nu poţi, ca Guvern, să crezi că vei ieşi din criză cu banii din pensii şi din impozitarea pamperşilor, e anapoda!”. În opinia deputatului Bogdan Ciucă, votarea moţiunii de cenzură ce va fi depusă de PSD „va reaşeza majoritatea parlamentară. Sperăm ca moţiunea să fie votată şi ca urmare a exercitării presiunii electoratului din colegii asupra parlamentarilor”.                  

pnl3
Citit 456 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.