Acelaşi program cu o nouă garnitură

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul grupului parlamentar PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, preşedinte al PDL Galaţi, spune că „…pentru a putea continua programul privind măsurile de austeritate necesare pentru a trece de perioada aceasta de recesiune era necesară schimbarea garniturii. Vom merge şi pe viitor cu acelaşi program de guvernare, anti-criză, însă cu alţi miniştri”.

Liderul PDL Galaţi spune că în cadrul partidului au existat cele două variante – depunerea mandatului întregului Guvern şi schimbarea în parte a miniştrilor -, dar că s-a optat pentru remaniere „…necunoscând exact punctul de vedere al partenerilor de coaliţie, exista un risc, mai ales cunoscând faptul că Guvernul, în această perioadă de criză şi din cauza măsurilor nepopulare luate, a cunoscut o scădere a credibilităţii”.

Mircea Toader a recunoscut faptul că unii dintre miniştrii schimbaţi din funcţie au făcut greşeli: „Au existat, în primul rând, sincope de comunicare; au fost situaţii în care declaraţiile unora miniştri erau în contradicţie cu cele ale premierului şi unii miniştri spuneau lucruri care creau confuzie”.

Pe de altă parte, alţi miniştri au fost schimbaţi din funcţie pentru a putea să se concentreze pe activitatea de partid, trimiterea fiind clar la Adriean Videanu şi Radu Berceanu. Ceea ce nu înseamnă că se va alege un nou preşedinte PDL, precizează Mircea Toader:

„Domnul Videanu este primvicepreşedinte şi din această funcţie se va concentra pe activitatea de partid, activitate care în ultima vreme s-a desfăşurat destul de sumar, având în vedere că premierului nu i-a permis timpul să se ocupe îndeaproape de activitatea din partid…”.

„Trebuie să ne concentrăm şi pe activitatea de partid, pentru că PDL nu trăieşte doar pentru această guvernare. Ne aşteaptă şi alte bătălii, în afară de cea mai mare, cea de trecere a României de perioada recesiunii… mă refer la bătălii politice, la alegerile locale din 2012, la parlamentare…”.

Mihail Boldea nu cunoaşte decât doi noi miniştri

Pe de altă parte, deputatul PDL de Galaţi Mihail Boldea, cel care şi-a făcut un obicei din a se remarca în presă prin aciditatea cu care îşi critică propriii colegi de partid, spune că „remanierea a dovedit că am avut dreptate; numele pe care le-am anunţat la începutul săptămânii s-au regăsit pe lista celor schimbaţi…”.

Deşi Mihail Boldea nu crede că Guvernul ar fi trebuit să îşi depună „in corpore” mandatul – pentru că „s-ar fi creat o criză politică” - , deputatul recunoaşte că pe unii din noii miniştri nici măcar nu îi cunoaşte!

„Pe domnii Ialomiţeanu Gheorghe – noul ministru de Finanţe şi Botiş Ioan – noul ministru al Muncii îi cunosc, pe cel din urmă chiar l-am susţinut pentru minister. Dar despre domnul Vreme Valerian – ministru al Comunicaţiilor nu am auzit, nu-l cunosc, este un celebru necunoscut… De domnul Ariton Ion – ministru al Economiei ce să spun? Dânsul este senator şi la şedinţele camerelor reunite am stat în aceeaşi bancă, dar nu ştiu nimic despre performanţele dânsului…”.

Totuşi, Boldea crede că „…în termen de două luni – cât le va trebui să se obişnuiască cu noile funcţii şi să îşi pună în aplicare măsurile – ne vom lămuri dacă deciziile de numire au fost unele bune”.

„Dacă în ianuarie-februarie se va vedea că nu au făcut treabă, atunci moţiunea pe care o va depune PSD – căci atunci o va depune, aşteptând ca populaţia să acumuleze nemulţumirile din iarnă – va fi votată. Dacă vor face treabă bună, moţiunea nu va fi votată”.

pnl3
Citit 498 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.